Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Vad gör man med överbliven mos?

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, Vardag, "
2 kommentarer
Häromdagen lagade jag sötpotatismos och fick en massa över. Fick då en idé om att steka dom, som någon slags plättar, i stekpanna. Resultatet blev väldigt bra så tänkte dela med mig av det enkla receptet. Självklart funkar det med vanlig potatismos om man vill anvönda det. 
 
Sötpotatismosplättar (ca 3 portioner)
Överbliven sötpotatismos 
En skvätt grädde
Tre ägg
1 msk fiberhusk 
1,5 msk pofiber 
Salt 
 
1. Blanda ihop alla ingredienser så att smeten blir lös ungefär som gröt. 
 
2. Stek små plättar i smör 
 
3. Ät tillsammans med lite vad som helst. Korv är nog gott t ex. Eller med lingon och köttbullar. 
 

Jenny

Mums! Det gjorde vi alltid när jag var liten, fast med vanligt potatismos. Det är så mycket stärkelse i att det räcker med ett ägg. Ska prova med sötpotatis också!

2014-03-16, 21:01:55
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
ExklusivaMoi

Potatisbullar är ett annat namn på det där ;P... inget nytt alls! Gammalt och bra husmans-recept om man bortse det där två andra konstiga sakerna innan saltet *lol*

2014-03-24, 10:44:49
Hemsida: http://exklusivamoi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback