Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tänkvärt om djur i fångenskap

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
Okej, om ni inte redan har gjort det måste ni kolla på dokumentären Blackfish. Den handlar om späckhuggare, dessa vackra och intelligenta djur, som blir deprimerade, frustrerade och aggressiva när de lever i fångenskap på ställen som SeaWorld. De tas från sina föräldrar och sin naturliga omgivning som små och spenderar resten av sina liv i en liten pool där de gör shower för människor som betalar för det. Jag mår illa när jag tänker på att jag varit på liknande ställen när jag semestrat som liten, finns inte en chans att jag sätter en fot där igen. 

Snälla, kolla. Och bojkotta alla ställen som håller djur i fångenskap på det sättet. Finns på Netflix. 
 

Yohanna - Fotograf i Hälsingland

Så otroligt bra att du lyfter fram detta, och att blogg.se även gör det! Tyvärr har jag inte sett Blackfish ännu, men förstår hur hemskt det är ändå.. Och det gäller ju tyvärr inte bara dessa djur utan dom flesta djur i fångenskap.. :/

2014-03-09, 21:53:31
Hemsida: http://yohannafotograferar.blogg.se
Henrietta

tror nog jag ska se blackfish efter att ha läst dethär inlägget! stackars alla djur som hamnar på liknande ställen :(

2014-03-09, 21:57:34
Hemsida: http://ettass.blogg.se
Fashionvein - Ingrid Wenell

FY TUSAN vad glad jag blir när jag ser att fler bloggare än jag tänker på- och tar upp sådana här saker. NÅGON måste höja sin röst för djuren och sprida kunskap om vad som faktiskt pågår - för de kan inte säga ifrån själva. De är slavar utan talan. Allt för pengar och underhållning. TACK för att du tar upp detta och får mig att känna att mina inlägg och poster på facebook inte är helt meningslösa. Vi måste vara på djurens sida när ingen annan är det <3 kram till dig

2014-03-09, 22:09:38
Hemsida: http://fashionvein.se
Ingrid Wenell

Och just det, du ska inte må dåligt över att du varit på sådana ställen som liten. Alla har vi det, och ingen visste då hur illa det är. Min familj var ofta på cirkus och det skulle aldrig hända idag, och det är viktigt att vi sprider detta så att familjer med barn nu INTE går på sådan underhållning. Det är starkt av dig att bilda din egen uppfattning, precis som jag gjort.

2014-03-09, 22:11:37
Hemsida: http://ingridw.se/
classica.blogg.se

De du glömmer att ta upp, är att djurparker och liknande arbetar för att djuren ska få rätt levnads sätt, dock finns de också de parker och andra som missköter det hela och det gör en nedstämd.

2014-03-09, 22:15:05
Hemsida: http://classica.blogg.se/
johanna

jag är kluven i frågan om djur i fångenskap. Självklart vill jag helst att alla djur ska få bo i sin naturliga miljö. Men tyvärr har vi människor en dålig vana att utrota djurarter som får bo i sin naturliga miljö. De djurparker som jobbar för att bevara djurraser och har schysta villkor för djuren, de tycker jag är helt okej. Men Seaworld har jag sällan hört något bra om.

SKa ta och se den dokumentären!

2014-03-09, 23:01:43
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se
Michaela

Vad lustigt! såg den i morse.
Jag har bestämt mig. Inga mer djurparker där djuren inte hålls i naturliga miljöer. Skansen är därav okej i och med att dem har nordiska djur i ett nordisk klimat, inte lejon i ett nordiskt klimat.

Hoppas att de varken avlar eller fångar in nya späckhuggare. (vet inte hur de som bor i fångenskap nu kommer klara det fria, så vill inte uttala mig om det. men de nämnde någon slags "hage" i det fria vad det nu innebär?) :D

2014-03-09, 23:08:40
Emma

Se aven delfindokumentarfilmen The Cove. Sa hemskt. Jag har besokt Sealife och Taronga Zoo har I Sydney bara for att se om jag uppskattar Zoo lika mycket nu som nar jag var liten. Men det gor jag inte. Fy vad ledsna och svaga alla ser ut.

2014-03-10, 00:08:17
Hemsida: http://theroadislong.blo.gg/
Annster

Håller med dig.
Det är ju så häftigt att få ser dessa djur och vara dem nära. Men samtidigt är det sååå fel att göra så mot dem. Att förstöra deras naturliga miljö. Hemskt :(

2014-03-10, 02:26:41
Hemsida: http://annster.se
Marie Bergman

Ska spana in den! Jäklar vilken stor och fin späckhuggare på bilden i alla fall :)

2014-03-10, 08:08:02
Hemsida: http://livetiluxemburg.se/
Joe

Tack för tipset. Den ska jag se.

2014-03-10, 09:33:29
Hemsida: http://yoginijoe.blogg.se
Charlotte

Jag mår också dåligt av att veta jag har gått på liknande i SF. Inget jag kommer ta med mina barn på i framtiden, det skall verkligen bojkottas och otroligt bra att du lyfter det i bloggen!

2014-03-10, 10:07:51
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
lovisa

hej sofie! superbra inlägg. lite nyfiken bara: hur tänker du med att de djuren du äter är i fångenskap och behandlas som skit innan de hamnar på din tallrik?

Svar: Hej Lovisa. Var förvånad att denna fråga inte kom upp tidigare, för den är ju verkligen relevant :) Men faktum är att jag uteslutande köper ekologiskt, KRAV-märkt kött hem. När det finns tillgängligt köper jag gräsuppfött där man vet med säkerhet att djuren har fått gå omkring i naturen till största delen av livet och ofta blir det även viltkött som älg och hjort. Det har inte hänt på flera år att jag har köpt konventionell fågel, fisk eller kött och även om man inte kan undvika det lika lätt när man är ute och äter någonstans så försöker jag göra allt jag kan för att se till att de köttprodukter jag konsumerar känns moraliskt rätt för mig. Helst av allt jag hade velat köpa all min mat från lokala gårdar med biodynamiska kretslopp men tyvärr är det inte lika lättillgängligt.
Hoppas du fått svar på din fråga! Trevlig onsdag :)
Sofie Lundberg

2014-03-11, 22:01:34
Hemsida: http://polichinelle.se
lovisa

hej sofie! superbra inlägg. lite nyfiken bara: hur tänker du med att de djuren du äter är i fångenskap och behandlas som skit innan de hamnar på din tallrik?

2014-03-11, 22:01:34
Hemsida: http://polichinelle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback