Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

I'm going to California

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
Nu när jag har en något ofrivillig men ack så välbehövlig ledighet framför mig så har jag bestämt mig för att göra sådant som jag har velat göra länge men inte kommit mig för p.g,a tidsbrist och annat som alltid kommer i vägen. En av de sakerna inkluderar att åka och hälsa på min bästis Sofia i San Francisco. Det är skandal att jag inte var där en enda gång under de år jag bodde i New York, det blev bara inte så. Men nu ska det ske! Den 23 augusti åker jag och stannar i två fantastiska veckor. Sofia kommer att vara ledig så vi ska baaaara hänga, roadtrippa och ha det så himla bra. Det blir första gången på västkusten för mig, ska bli sjukt roligt. 
 
Förstår ni hur mycket god mat jag ska äta? 

Jag vill ju äta uppleva det bästa som San Francisco, Los Angeles, San Diego etc. har att erbjuda. De bästa burgarna, de bästa foodtrucksen, de godaste salladerna, de finaste matbutikerna – allt! Så vore så himla roligt om ni som har varit där har några tips? Håller på att sammanställa en lista och jag vill inte missa något! 
 
In-n-Out är en given destination.  

Malta-Johanna

Åååh så härligt! Jag var i både LA och SF tillsammans med min bästis på en resa med våra aupair-familjer och vår sista kväll i San Francisco spenderades på tu man hand vi Fishermans Warf och det är så jäkla synd att jag inte kommer ihåg namnet på restaurangen vi besökte för det var den godaste skaldjursgryta jag ätit i hela mitt liv... En seafoodrestaurang var det i alla fall, kanske din kompis kan känna igen den på två halvdåliga bilder? http://alltommalta.com/johanna/fishermans-wharf/ .

2014-06-26, 17:44:05
Hemsida: http://alltommalta.com/johanna
Tidigare SanDiegobo

Carl's Junior - hamburgare.
Rice King. Deras Chicken Chow Mein och Orange Chicken var min favorit!

2014-06-26, 18:19:09
Julia

Om du åker ner mot LA och Newport så rekommenderar jag Crow Burger. Tänker fortfarande på den och deras sweet potato fries och tryffel aioli!

http://crowburgerkitchen.com/

2014-06-26, 20:05:47
Nastasja

Har aldrig varit i USA så har inga tips tyvärr, men så himla grymt att du ska åka! Så får du tipsa oss när du varit där istället ;)

2014-06-26, 20:29:52
Hemsida: http://nastasja.blogg.se
Johanna

åååh vad spännande! har aldrig varit i västkusten, men denna blogg har massa bra tips för New York, så tänker att tipsen för västkusten är minst lika bra! :)
http://ettannatsanfrancisco.blogspot.se/

2014-06-26, 22:10:51
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se
Jenny

In and out är gott, och kolla på insidan av botten på läsken, där skriver de små bibelcitat! :) I LA ska man äta på Fat Burgers. De säger att det är det bästa burgerstället i LA. Jag har ju massor med tips men de är nog samma som du själv har hittat. Vad roligt!

2014-06-27, 07:54:58
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Anonym

Du får inte missa Peggy Sue´s diner!

http://www.peggysuesdiner.com/

En häftig upplevelse med cool inredning :)

2014-06-27, 09:43:42
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
Caroline

Vad kul! Du kommer vara i Californien samtidigt som jag & min pojkvän (vi båda är riktiga hamburgarentusiaster, på min inrådan följer han Burgerland på insta!) 28 augusti-2 september kommer vi att vara i San Fran så då kanske vi stöter på varandra! Vore ju hur kul som helst! Hur som helst så bodde jag i Cali för några år sedan så har några tips. Fat burger har någon redan nämnt, Rubio's gör fräscht gott mexikanskt käk och in&out har du ju redan koll på. Det finns även en foodtruck i San Diego som serverar paleo (Googla Not So Fast Foodtruck). Har inte ätit där men hoppas att ha möjlighet under den kommande semestern. Du kommer garanterat att ha det fantastisk!

2014-06-27, 10:50:57
Hemsida: http://helloimcaroline.com
Madde

Jag har bott i LA under ett års tid och jag kan rekommendera The Counter. Det är en kedja som finns i Cali där man får bygga sin egen hamburgare. Är billigt och väldigt gott!!

2014-06-27, 21:38:19
Hemsida: http://Madelenejlundgren.blogg.se
Anna

I Hayes Valley i SF finns en pytteliten restaurang som heter Straw (strawsf.com) med tivolitema. Ett av borden är i en gammal vagn från en tilt-a-whirl, menyerna är i gamla barnböcker och de serverar roliga/barnsliga drinkar. Själva upplevelsen är kanske huvudanledningen att gå dit, men maten – tillsnofsat festivalkäk – är riktigt bra den med. Boka bord, dock!
Annars: Eureka Burger finns åtminstone i Santa Barbara, San Luis Obispo, San Diego och Berkeley och har bra lite lyxigare burgare (en supergod med getost och fikonmarmelad!) till ett skapligt pris (+ svingoda sweet potato fries & truffle fries).

2014-06-28, 10:50:11
Anonym

I SF har du världens godaste glass och choklad på Ghirardellis, helt fantastiskt,. Ligger bortom Fishermans wharf! :)

2014-06-28, 22:10:40
Cajsa Andersson

Haha, jag skickar inbox på facebook, har huuuur många bra ställen som helst i San Diego och LA! Puss

Svar: Yey! :D
Sofie Lundberg

2014-06-29, 19:26:32
Hemsida: http://anderssoncajsa.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback