Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hamburgare utan bröd?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
För mig har hamburgare utan bröd alltid varit ett stort nej. Kalla mig töntig men hamburgarens konstruktion är helig och brödet är en viktig del av smakupplevelsen. Men nu måste jag nog äta upp mina egna ord lite, för häromdagen när vi grillade hamburgare i Torekov ville jag inte äta bröd och fick prova med salladsblad istället. Kanske berodde det bara på det perfekt grillade köttet, den rökiga baconskivan eller den hemmagjorda tryffelaiolin men jag saknade inte brödet ETT DUGG. Salladen var så krispig och höll ihop köttet, påläggen och såserna på ett perfekt sätt. En liten revolution för mig. 
 
Nästa gång ska jag dock baka mitt eget hamburgerbröd. Har aldrig tagit mig den tiden men man kan ju inte kalla sig själv hamburgerälskare uten att ha gjort allt från scratch. Det får bli burger night nästa vecka. 
 
 
Stackars Dogge förstod inte att jag fotade utan trodde att jag erbjöd honom tallriken. 

Daniella 🌙

jag tycker det är jättegott med sallad som bröd!

Svar: Visst är det :)
Sofie Lundberg

2014-06-30, 17:06:45
Hemsida: http://vapenbroder.blogg.se/
Frida

Jag skulle nog inte sakna att äta brödet, men jag tänker mer praktiskt, blir det inte kladdigt? Kan man äta den med händerna som vanlig?

Svar: Hallå :) Jo det blir tyvärr kladdigt, speciellt med en massa sås etc på hamburgaren. Man får vara förberedd med servetter eller hålla hela burgaren i vaxpapper. Kram
Sofie Lundberg

2014-06-30, 19:51:15
Hemsida: http://fridasofia.se/blogg
Frida

Vilken fin blogg du har förresten, jättefina matfoton!

2014-06-30, 19:51:36
Hemsida: http://fridasofia.se/blogg
Nastasja

Förstår precis hur du menar. Men när min vete/råg/kornallergi kom tillbaka efter några försvunna år så har jag fått utesluta bröd igen. Glutenfritt är skamligt dyrt exempelvis!

Svar: Trist med allergin som kom tillbaka. Som tur är finns det ju en hel del glutenfritt att baka med. Brukar själv använda bovetemjöl när jag gör t ex pannkakor, tycket det blir precis lika bra som vanliga :)
Sofie Lundberg

2014-06-30, 20:17:48
Hemsida: http://nastasja.blogg.se
hantverksbloggen.blogg.se

Hur är salladsblad rent praktiskt? Blir man inte kladdig om händerna efteråt? Och vilken söt hund du har också :)

Svar: Jo, lite kladdigt blir det. Man får räkna med att ha en del servetter till hands men man kan ju förebygga genom att hålla hela burgaren i t ex vaxpapper. Tack, tycker också han är himla söt :) Kram
Sofie Lundberg

2014-07-01, 07:45:05
Hemsida: http://hantverksbloggen.blogg.se/
l♡visa

Hunden <3

2014-07-01, 10:59:32
Hemsida: http://lollsen.blogg.se
Daily Julia

Som glutenallergiker får jag så gott som alltid hoppa brödet när jag beställer hamburgare ute, men det var först förra året i London jag fick burgare serverad med salladsblad istället för bröd och loved it!

2014-07-03, 11:39:52
Hemsida: http://dailyjulia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback