Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Chipotlemajonnäs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu är det grillsäsong och det bästa jag vet på grilltallriken är, förutom köttet kanske, att ha femtusen olika såser att välja på. Ju fler klickar det finns på min tallrik desto bättre. Varje tugga kan helt plötsligt smaka olika och helhetsupplevelsen blir så mycket roligare. Håller ni inte med? 

En chipotlemajonnäs är bland det enklaste du kan göra och det passar bra till mat som behöver lite sting. Förutom till grillat passar det här utmärkt som pålägg till en varm macka. Tänk dig en sub med ost, salami, skinka, grönsaker och en massa chipotlemajonäs. Mmm! 
 
Chipotlemajonnäs 
1 dl majonnäs (hemmagjord eller ekologisk köpt)
2 vitlöksklyftor 
1 msk chipotlechili i flingor 
salt 
eventuellt en nypa socker 
 
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och socker om du känner att smakerna behöver balanseras. Låt stå en stund innan användning så att chipotlesmaken sätter sig. Servera till valfri god maträtt. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback