Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Att äta sig lycklig.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår hade jag en riktigt usel dag. Jag vet inte vad det är, men antar att man hamnar i dippar och att jag bara får acceptera att det är så det kommer se ut den närmsta tiden. Jag har ju mått bra så den senaste veckan, solen har varit framme, jag har hängt med kompisar och haft det mysigt. Den bara kom över mig helt plötsligt, den odefinierbara känslan i bröstet som gör att man bara vill springa och gömma sig. Kanske berodde det på att solen gick i moln igår och himlen täcktes av gråa, tjocka moln som man ju kan bli nedstämd av även när man mår helt bra. Nu har jag mest ont i huvudet men det beror nog mer på vätskebrist och att jag äter dåligt när jag känner mig nere. 
 
Apropå att äta så tror jag att man kan påverka hur man mår genom att äta bra mat. Studier från Harvard har visat att man kan koppla psykisk ohälsa med stora intag av socker, mjöl och margarin, något som för mig inte låter alls konstigt. Även hjärnan är ett organ som påverkas av vad vi stoppar i kroppen och om man redan är lite labil gissar jag att man kan påverka sitt välmående genom att äta mer hälsosamt. Därför tänkte jag försöka vara lite bättre på det än vad jag har varit de senaste veckorna. Undvika socker och mjöl (margarin skulle jag aldrig få för mig att äta ändå) så mycket det bara går och se om det gör någon skillnad. Det gäller att vara snäll mot sig själv, eller hur? 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback