Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Moby's Shack i Torekov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Någonting jag tycker att mitt kära Torekov har saknat i alla dessa år är ett matställe i mellanklassläge – någots om är mer avslappnat än de finare restaurangerna kring hamnen men inte lika industri-matigt som korvkioskerna och pizzeriorna. Ett mellanting helt enkelt. Därför blev jag hoppfull när jag fick se nyöppnade Moby's Shacks meny. Intressanta rätter lagade på närproducerade och gärna ekologiska råvaror – det kan ju inte bli bättre. Igår kväll åt vi en tallrik spicy kycklingvingar gjorda på Bjärekyckling och kvaliteten var över förväntan. Knapriga, saftiga, heta, precis som kycklingvingar ska vara. 
 
Och hallelujah, de har också en riktigt bra hamburgare. Gjord på ekologiskt kött från en närliggande gård och tillverkade på Heston Blumenthals specialsätt så att den blir extra saftig och god. Vi gick ner dit för en tidig middag idag, jag kunde ju inte inte prova. Brödet var en brioche-variant och på hamburgaren fick man senap, majonnäs, tomat, silverlök, ost och sallad. Enkelt och så himla, himla gott. Blir så stolt över min lilla by när de lyckas producera en så fin smakupplevelse. Har ni vägarna förbi Bjäre är det faktiskt värt ett besök. Rätten kostar 159 kr vilket kanske är i dyraste laget men man får ha i åtanke att det råder sommarortspriser i byn, annars hade företag inte kunnat hålla sig vid liv alls tror jag. 
 
Extra plus att vi fick en otroligt fin och trevlig service, bland annat fick vi en liten privat vinprovning av deras tre husets viner. Alla är ekologiska (tummen upp!) och smakade väldigt gott, speciellt det vita vinet. 
 
Ja, nu ska jag sluta tjata men jag blir helt till mig av restauranger som anstränger sig det lilla extra, har ett helhetskoncept som känns genuint och som serverar grymma burgare. Sådana ställen växer faktiskt inte på träd. 
 

Emelie - Lever drömmen i Paris!

åh mums!

2014-07-19, 20:56:07
Hemsida: http://sockerskrin.blogspot.se
Linn

SÅ KUL! Måste också testa! :)

2014-07-21, 20:02:56
Hemsida: http://sunshinestories.com
Anna

Hänger på Nantucket, Massachusetts i sommar där boken Moby Dick tar plats så flera restauranger har samma tema här. Kul att se lite av det i Torekov också! Får titta in nästa gång jag är där :)

2014-07-24, 02:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback