Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Foodie Friday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
What grows on trees 
Älskar den här sidan där man får se hur olika sorters frukt och grönsaker växer. Visste t ex inte hur en ananasbuske såg ut, eller att kanel kommer från barken på kanelträdet. Fint! 
 
 
Friterad mat av alla dess slag 
Say no more! Även om många av dessa läckerheter låter, hmm, något suspekta så hade jag så himla gärna åkt runt och provat varenda en. Eller vad sägs som friterat smör, friterad korv eller friterat bacon? Kolla hela listan här: http://www.buzzfeed.com/candacelowry/fried-foods-you-have-to-try-before-you-die
 
 
Bild härifrån
Ett svenskt Whole Foods 
När jag fick höra talas om Green Matmarknad blev jag både glad och ledsen. Glad för att det äntligen finns en mataffär i Sverige som specialicerar sig på ekologiskt och naturligt på en större skala, ledsen för att butiken ligger i Malmö vilket gör det lite svårt för mig att handla där. Har kollat runt på bilder och den 1 400 kvadratmeter stora butiken känns verkligen som ett Whole Foods. Drömmen! Nu håller jag alla tummar och tår för att de öppnar en butik i Stockholm snarast – jag vet en som kommer bli stammis.

Läs mer om butiken på hemsidan.  
 
 
Lady and Pups - An Angry Food Blog 
Wie, älskar när man hittar nya favoritbloggar inom matlagning. Den här stötte jag på genom StumbleUpon (bästa tidsfördrivet) och jag postade ju ett recept för hamburgare som var härifrån häromdagen. Bloggen drivs av en tjej som flyttade från New York till Kina, insåg att hon hatade det och använder bloggen som en outlet för att inte bli galen av ilska. En bra känsla att utgå ifrån, säkert. Kika in och och bli hänförda av snygga bilder, roliga texter och enkla recept: http://www.ladyandpups.com

Malta Johanna

Jag fick en liknande aha-upplevelse angående hur saker växer när jag var på Bali i vintras. Vi besökte ett litet, litet kaffe-plantage där guiden pekade ut mängder av spännande växter typ kanel, svartpeppar, kakaobönor, vaniljstång och massa annat som man inte ens tänkt på att det kommer från växtriket!

2014-07-18, 11:59:21
Hemsida: http://alltommalta.com/johanna
Maja

Mer såna här inlägg, ääälskar dom! Älskar hela din blogg överlag förresten och om du ger ut en bok har du i alla fall en given köpare :)

2014-07-19, 18:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback