Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett nytt sätt att göra burgare på

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Det här sättet att göra burgare på måste jag prova nästa gång. Även om jag är en no-fuss kind of gal när det kommer till att göra hamburgare (inga smaksättande kryddor, inget stekfett, bara salt och peppar precis vid stekning) så tror jag att den här versionen kan förhöja smaken på köttet avsevärt. Det man gör är alltså att begrava en klick smör mitt i hamburgaren, så at den under tillagning smälter av värmen och sipprar igenom köttfibrerna. Det kan ju inte bli annat än gott? Smör är ju gott till precis exakt allt. Sen har de äve pudrat köttet med mjöl vilket jag kan tycka är lite onödigt men det kan man ju göra lite som man vill. 

Du hittar hela receptet här.

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Åh, men det ser ju omåttligt aptitretande ut.. Har faktiskt gjort något liknande, fast utan smörklicken, på högrev. Blir en helt annan burgare!

Svar: Absolut, högrev ska det alltid vara - eller en blandning av olika bra köttstycken med mycket insprängt fett :) Blir så gott!
Sofie Lundberg

2014-07-16, 13:48:52
Hemsida: http://sockerskrin.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback