Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Matåret 2013.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ja, nu har ett helt år gått igen och matmässigt har det här året varit väldigt positivt och utvecklande. Jag har lärt mig själv nya maträtter, upptäckt nya smaker och ätit på en massa bra restauranger. Det här är nog året då jag blev förälskad i mat, på riktigt. 
 
Nytt hem, nytt kök. 
Vi flyttade till vår nya lägenhet i februari och en av stor selling-point för mig var just det öppna köket. Jag älskar att stå här och laga mat, och jag tror det har bidragit till att jag har lagat mer mat än någonsin i år. 
 
Favoritrestaurangen: Griffin's Steakhouse
Jag vet faktiskt inte hur många gånger vi har besökt Griffin's det här året men det är många. Det är det perfekta stället för en avslappnad kväll med god mat, bra service och trevlig stämning. Jag rekommenderar alltid restaurangen till folk som besöker Stockholm, det kan liksom aldrig bli fel. 
 
Hamburgeråret 
Det har varit många, många hamburgare det här året. Jag har lärt mig att göra riktigt grymma hamburgare själv hemma (får man skryta så?) och utöver det ätit ett antal olika burgare från restauranger i de länder jag har besökt – och självklart en massa här hemma. Bästa var att jag fick en köttkvarn av min pojkvän, så att jag har kunnat mala mitt eget hamburgerkött. Drömmen!  
 
Att laga från grunden 
Jag har blivit alltmer intresserad av att laga mat helt och hållet utan några externa processer och det har resulterat i att jag har testat att göra en massa roliga saker som jag aldrig provat förutom. Kycklingbuljong till exempel. 
 
Utvecklade smaklökar. 
Det här året är nog det jag har lärt mig att uppskatta smaker mer än någonsin förut. Och jag har lärt mig att äta sådant som jag tidigare inte tyckte om. Kantareller är ett exempel på någonting jag hade svårt för tidigare och som jag nu kan längta efter som en galning. 
 
Så vad är nyårslöftet för 2014 då? Defintivit att fortsätta att laga mer mat. Att det kan pirra i magen på mig när jag upptäcker en ny råvara eller produkt i matbutiken måste ju betyda att det här är någonting jag mår bra av och borde göra så fort jag har möjlighet. Jag älskar verkligen att laga mat och jag hoppas att 2014 blir året då jag utvecklas ännu mer. 

Och så ska jag bli ännu bättre på att göra hamburgare. Jag ska bli bäst på att göra hamburgare. 

Helena

Oh, jag ska med bli bättre på matlagning. Hoppas på att få lite inspiration från din blogg :)

2014-01-02, 09:36:38
Hemsida: http://www.helenafena.se
Jenny

Spännande! Mitt nyårslöfte när det kommer till mat är att köpa ännu mer ekologiskt. Jag köper allt som finns men jag ska som konsument kräva att de tar in fler ekologiska varor i mina matbutiker. Och prova fler restauranger! Jag är veggie, så jag har inte provat Griffin än, men den där bilden såg ju mycket lovande ut! Gott nytt år!

2014-01-02, 21:16:03
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback