Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tvåstjärnig gourmetmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Häromdagen var vi som sagt på en tvåstjärnig Michelin-restaurang, Le Chantecler. Restaurangen ligger inne i Hotel Le Negresco, ett superlyxigt hotell som har en rätt galen blandning av edvardiansk/art déco-stil och modern konst. Definitivt något att kolla in om du besöker Nice någon gång. 
 
Att gå på fin restaurang är alltid en upplevelse utöver maten. Jag och Martin kom dit tidigt och fick ett bord som blickade ut över hela salen. Vi började med ett glas champagne och en liten apertif bestånde av fyra små rätter, bland annat foie gras med choklad och en riktigt god råbiff. Servicen var något helt utöver det vanliga, man kände sig verkligen som ett kungapar som blev uppassade av minst två personer hela tiden. Man vet liksom knappt hur man ska bete sig när man blir så omhändertagen.
 
Lite lustig kuriosa: Jag och Martin fick olika menyer. Enda skillnaden? På min meny stod det inga priser. De konservativa traditionerna håller i sig här i Frankrike. 
 
Vi valde avsmakningsmenyn som bestod av 7 rätter. Redan efter de första tre var jag typ mätt, vilket gjorde mig lite irriterad på mig själv. Men fransk mat är allt annat än lätt, bestående till stor del av köttiga rätter och tunga smaker. Av respekt för kocken som stått och slitit med de här otroligt goda maträtterna ville jag helst inte lämna något på tallriken men till slut gick det inte att tvinga i sig allt, speciellt eftersom jag visste att jag hade efterätterna kvar. Man vill ju inte gå miste om chansen att njuta av chansen att smaka på allt på den vällagade och genomtänkat menyn.

Till maten drack vi ett extremt gott (och svindyrt!) vitt vin som sommeliern rekommenderade. Jag brukar vanligtvis tycka att vita viner är rätt tråkiga men det här var defintivit något utöver det vanliga. Minns inte namnet men har mailat restaurangen och frågat, känns som att det är något jag vill komma ihåg.
 
Det var en fantastisk kväll. Älskar när man kan sitta i flera timmar och bara prata om maten som ligger på tallriken, människorna i rummet omkring en och den unika upplevelsen. Tack, Le Chantecler, för en upplevelse som jag aldrig kommer glömma. 
 
Jag ville inte fotografera med kameran så det fick bli med mobilen. Fick inte med riktigt alla rätter, men de bästa! 
 
 En av förrätterna och en av varmrätterna. Till vänster: en helt magisk räka stekt i chilipeppar med en croquette gjord av kalvhuvud (!) och svamp. Till höger: Kalvbräss med chorizo, kantareller, lök och gyllenbrun pasta. 
 
 Och så desserterna. Till vänster: smultron med ricotta, vit choklad och shortbread. Till höger: mörk choklad-ganache med Tahiti-vanilj och chokladglass. Så otroligt god!

Michaela Forni

Hej Sofie!

Jag har en grej jag skulle vilja fråga dig men kommer inte åt din mejl, om du vill får du gärna slänga iväg ett hej till [email protected] så ska jag berätta mer!

Kram
M

Svar: Absolut, har mailat :) Kram
Sofie Lundberg

2014-08-11, 13:48:16
Hemsida: http://www.devote.se/forni
Emelie - Lever drömmen i Paris!

Oj oj, det måste varit en riktigt dyr middag, och ja, ibland bör man verkligen unna sig. Ser verkligen filmiskt ut. Älskar själv tanken på att verkligen sitta länge, njuta, ta för sig... Därför Frankrike är ett så strålande land. Man prioriterar att njuta av maten.

2014-08-11, 14:12:33
Hemsida: http://sockerskrin.blogspot.se
Anonym

Jag var med om precis detsamma i Taormina, Italien förra sommaren när vi var på restaurang. Männen i sällskapet fick med pris och jag utan. Bäst på kvällen var att jag faktiskt betalade notan. Hör och häpna om deras förvåning. Riktigt kul att bryta isen ibland!

2014-08-11, 15:52:26
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
johanna -flyttar till London i höst

Åh det ser magiskt gott ut! :)

2014-08-11, 18:00:42
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback