Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Sockervaddsdruvor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Alltså, hade världens mest fascinerade matupplevelse igår. Vi var på Wholefoods och handlade mat inför kvällen när Jess plötsligt utbrast något om att hon hittat de druvor hon letat efter så länge. De såg ut som helt vanliga gröna druvor men visade sig vara något helt utöver det vanliga – vindruvor med smak av sockervadd, "Cotton Candy Grapes". Det låter såklart helt sjukt och genmodifierat och konstigt, men de här druvorna framställs på naturligt vis genom att korsa flera olika sorters druvor. Och de smakar verkligen exakt som sockervadd! Exakt! Jag var tvungen att äta typ 10 stycken för att verkligen fatta att det var vindruvor jag åt och inte något annat. De är ganska mycket sötare än vanliga och har ingen syrlighet så att söman verkligen får upplevas i hela tuggan. Jag önskar att jag kunde ta med några påsar hem och låta alla jag känner smaka för det var verkligen häftigt. Än så länge tillverkas de i liten skala här i Kalifornien så det kommer nog dröja innan vi får se dem i våra svenska mataffärer. Men jag hoppas! 
 
Update: många av er har berättat att de faktiskt finns i Sverige, hurra! Ica Maxi verkar vara the place to be om man vill roffa åt sig sockervaddsdoftande druvor. Tack för infon!  
 

mariekarolina ♥ gravid med lillebror

Jag vill minnas att jag såg en bild på instagram att någon hittat sådana druvor på en ica maxi affär..? Hoppas dom finns i Sverige snart annars iallafall, skulle vilja testa :D

Svar: Är det sant? Då kanske de skickar dem internationellt ändå. Gud vad spännande! De är verkligen supergoda :D
Sofie Lundberg

2014-08-29, 08:10:43
Hemsida: http://mariekarolina.blogg.se
Malin

Jag har också sett sådana på Maxi. Tänkte att det lät väldigt skumt, men nu låter det ju helt klart som de måste testa :)

Svar: Wooho, vad glad jag blir! Ska köpa hem, frysa in och äta som kalla snacks när sockersuget kommer. Tack för infon :)
Sofie Lundberg

2014-08-29, 09:33:13
˟ Photospiration

Haha, låter väldigt skumt men himla coolt!

2014-08-29, 10:46:54
Hemsida: http://photospiration.blogg.se
Jenny

Jag hittade mangodruvor på Coop häromdagen. De var dock inte eko så jag köpte dem inte, men de såg ut exakt som mangos fast i små druvor. Intressant. Det låter lite läskigt med sockervaddsmak, men är det naturligt så...var det eko också?

Svar: Nej dessa var tyvärr inte eko, så jag hade kanske inte köpt dem i vanliga fall, men ibland får man ta seden dit man kommer :)
Sofie Lundberg

2014-08-29, 11:08:37
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Elin

Dessa finns redan i Sverige. Vet att ICA har haft dem, men det är långt mellan gångerna och de tar slut direkt. Men de är ju förståeligt då de är så goda.

2014-08-29, 11:14:08
Hemsida: http://elinsvanberg.se
Biggeros

Spännande:)

2014-08-29, 12:33:56
Hemsida: http://biggeros.blogg.se
Josefine

Det finns massa olika, mangodruvor, melondruvor och just nu äter jag fläderdruvor. Jättegoda! Inte eko dock :/ den har "förnimmelser av sockervadd" :)

Svar: Ja, jag läste om det. Så spännande! Jag har aldrig sett några liknande innan :) De med sockervaddssmak smakade VERKLIGEN som sockervadd.
Sofie Lundberg

2014-08-29, 14:51:06
Hemsida: http://josefinenyberg.wordpress.com
Sara

Men asså vilken spännande smak det låter som!

2014-08-29, 16:39:37
Hemsida: http://thevelvetpond.blogg.se
Daniella 🌙

Sockervaddruvor finns på lilla maxi hemma!

2014-08-29, 17:43:24
Hemsida: http://daniellachanelle.se/
Tezzo

Mums, vindruvor är ju för gott!

2014-09-02, 17:33:49
Hemsida: http://tezzo.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback