Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Rå mjölk och cake pops

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Hey, we're in LA! Igår kväll körde vi ner från San Luis Obispo och den tre timmar långa färden gick ganska snabbt. Nu bor vi hos en vän till Sofia i Santa Monica och jag är så excited över att upptäcka Los Angeles de närmsta dagarna. 
 
Innan vi lämnade SLO gick vi på den Farmer's Market som hålls varje torsdag i staden. Den var helt fantastisk, med hur många olika maträtter som helst att prova. Kön till BBQ-ståndet var typ 30 meter lång så vi skippade det även om det såg himla gott ut. Istället köpte jag två saker som gjorde mig onormalt glad: 
 
1. Ekologisk raw milk 
Raw milk är mjölk som inte har pastöriserats, det vill säga värmts upp, så den är helt och hållet naturlig. Direkt från kossan! Det finns en hel del kontrovers kring detta då vissa tror att om man inte dödar bakterierna i mjölken så kan man bli sjuk. Problemet är bara att när man pastöriserar mjölk så försvinner även de goda bakterierna och mjölken är i princip död. I Sverige är det fortfarande förbjudet enligt Livsmedelsverket att sälja rå mjölk men jag hoppas att det ändras för ärligt talat tror jag bara det är dumheter och lobby-verksamheter som står bakom den lagen. Har kossan levt ett bra liv, fått äta gräs och inte bli matad med antibiotika och sådant de inte naturligt ska ha i sig så tror jag inte att mjölken är farlig. Det handlar om kvalitet. Och vet ni? Jag är ju laktoskänslig men klarade den här mjölken hur bra som helst! 

2. Cake pops 
Varför cake pops inte finns i varje café i Sverige och typ hela världen vet jag inte, för det är något av det godaste som finns. När jag bodde i NY brukade jag köpa de från Starbuck's som en liten treat. De är perfekta i storlek och så himla moist att man dör. Igår köpte jag smakerna citron, jordgubb och red velvet. Åt upp alla tre helt själv. 

Sophie

Jag saknar också riktig ordentlig råmjölk i Sverige!!

2014-08-29, 19:42:45
Johanna

Har alltid velat prova cake pops! Ser så goda ut ;)

2014-08-30, 17:39:43
Hemsida: http://www.jojosmind.blogg.se
nathalia

Råmjölk borde verkligen säljas hemma också! Packad av bra baktereier och precis som du har jag en laktosfri mage som faktiskt klarar av att dricka den!

2014-09-01, 06:00:43
Hemsida: http://liasfarmlife.com
Jenny

Jag är också laktoskänslig men drack råmjölk som barn. Vi får se om vi lyckas vända detta i Sverige. Gårdar får dock sälja råmjölk i små mängder, så kan man hitta en bonde så vore det bra...

2014-09-01, 09:06:47
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback