Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

I San Francisco

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Hej från San Francisco! Flygresan gick hur bra som helst. Älskar hur high-tech Norwegians nya flygplan är, blev typ superimponerad av att man kunde köpa mat och dricka direkt på skärmen och betala genom att swipa sitt kort – direkt i sätet framför en! Hello future. 

Nu bor jag hos Sofia i marinan i downtown San Francisco. Lyckades hålla mig vaken till 22.00 vilket jag hoppades skulle ge mig en ostörd natt men icke. Vaknade både klockan 00.00 och 03.00 och kunde därefter inte somna om. Klockan halv fyra började hela rummet skaka och det tog en stund innan jag fattade vad det var – jordbävning!! Blev typ superglad eftersom jag hade sagt kvällen innan att jag hade velat uppleva det. Den höll på i ungefär 10 sekunder och kändes ganska odramatisk även om vi läste nu i efterhand att den nådde 6.0 på Richter-skalan. Gav upp tanken på att somna vid 06.30 och gick ut för en liten morgonpromenad på de tomma gatorna ner mot vattnet. Här kommer lite bilder: 
 
Husen här är så himla fina. De ser nästan på låtsas ut, med sina pastelliga färger. En sak jag lagt märke till är att typ alla fönster som vetter ut mot gatan är tomma. Alltså, inga krukväxter, prydnader eller fina gardiner. Vet inte varför jag reagerade på det men känns lite underligt, som att ingen bor i husen. 
 
Nere vid vattnet kollade jag ut över Alcatraz, det gamla fängelset som ligger på en ö utanför San Francisco. Tror det får bli ett besök ut dit någon dag, älskar platser med läskig historia.
 
De typiskt backiga gatorna som San Francisco är känt för finns precis lite överallt. 
 
Efter en stunds promenerande blev jag hungrig och gick förbi ett typsikt amerikanskt diner, Mel's. Gick in och beställde en ostomelett med orange juice. Så mysigt att sitta för sig själv en stund och lyssna på stamgäst-gubbarna diskutera huruvida Obama är en bra president eller inte. 
 

Rebecka

Åh vad mysigt, hoppas på mycket uppdatering från SF! ;)

2014-08-24, 19:41:51
Sara

Åh kul att du är i USA!

2014-08-24, 22:12:42
Hemsida: http://thevelvetpond.blogg.se
Josefine

Vad skönt att resan gick bra! Flyger med Norwegian till New York om två veckor och hoppas så innerligt att planet går som det ska :P

2014-08-25, 08:42:01
Hemsida: http://josefinenyberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback