Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hearst Castle

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Vi bockar av turistattraktioner på rullande band och känner oss som två old ladies som stiger upp 07.00 på morgonen för att komma ut på vägen så snabbt som möjligt. Oh well, det är ändå mysigt och dessutom kan jag ändå inte sova längre p.g.a. jetlag. Efter vårt besök i Big Sur igår körde vi vidare och stannade till på Hearst Castle. Utan att riktigt förstå exakt vad det var (OBS, längs typ hela Highway 1 har man ingen täckning så att googla fram information är lönlöst) så bestämde vi oss för att betala de $25 det kostade för en guidad tour och hoppas på det bästa. 
 
Hearst Castle byggdes av William Randolph Hearst, entreprenören och tidningsmogulen. Han lät bygga det gigantiskt överdådiga palatset högst upp på toppen av en kulle i San Simeon, med utsikt över hela dalen på ena sidan och havet på andra sidan. 
 
Touren började med en busstur upp till toppen längs de slingriga vägarna som Hearst lät bygga när han planerade projektet. Han verkade ha varit lite av en excentriker, bland annat lät han exotiska djur beta helt fritt på marken när han bodde där; allt från zebror och giraffer till antiloper trängdes med de amerikanska kossorna på hans betesmarker. Bussen körde också förbi buren där hans isbjörnar bodde. Kanske inte ett perfekt klimat för dem men de fick ett konstant flöde av is och trivdes enligt guiden ganska bra. 
 
Själva huset har ungefär 160 rum och ska likna ett spanskt slott. Vi fick en guidad tur genom "The Grand Rooms" som visade sig vara ganska mörka och deppiga, om än helt och hållet utsmyckade med guld och dyrbara konstverk. Trädgården däremot var helt fantastiskt vacker med en galen utsikt över havet, tusentals blommor och skulturer i marmor. Den fina poolen som brukar vara huvudattraktionen var tyvärr sönder och tömd på vatten, så det var lite trist. 
 
Så var det värt pengarna? Om man gillar arkitektur och historia så absolut. Det är rätt turistigt och den guidade turen kändes lite slow emellanåt, men att gå omkring själv i trädgården och tänka sig att någon faktiskt bodde här för inte så väldigt längesen var häftigt. 
 

Josephine

Vad kul! Super vackert! ;)

2014-08-28, 23:14:22
Hemsida: http://josephinelouisee.blogg.se
Kajsa

fina bilder :)

2014-08-29, 04:15:42
Hemsida: http://wanderlustes.blogg.se/
biggeros

Vilket fint slott med härlig utsikt =)

2014-08-29, 07:44:41
Hemsida: http://biggeros.blogg.se
Jenny

Häftigt! Jag besökte The Getty när jag var i LA, dit kanske ni vill åka också? :)

2014-08-29, 11:50:23
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Elin

Grymt fint!

2014-08-29, 13:52:01
Hemsida: http://uniprice.com/se/bloggar/elinlindblomm
Molly

Men åh jag dör, vill så gärna åka dit! Randolph Hearst var ju inspiration till Charles Foster Kane, huvudpersonen i filmen Citizen Kane (en av de bästa filmer jag sett) och sjukt spännande! Ska till LA i januari så får nog bli en tripp dit. Vill passa på att berömma din blogg också, riktigt välskriven och intressant + fina bilder :) En favorit!

2014-08-31, 16:26:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback