Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Foodie Friday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Good for you
Här är en lista på de 20 nyttigaste råvarorna du kan äta. De flesta grejerna som lax, gojibär och grönkål är inte så förvånande och jag är glad att det finns en hel del supergoda grejer, som hallon, melon och sötpotatis, med.  
 
Pinterest fails
Ni vet hur man går in på Pinterest och blir inspirerad av fina, smarta, coola maträtter som folk lyckas slänga ihop och man tänker att man kanske ska prova på det själv? Well, ibland är det bättre att bara titta. Pinterest fails som får dig att skratta hittar du här: http://www.lifebuzz.com/pinterest-fails/
 
 
Korrupta matforskare 
Det värsta jag vet är att läsa om sånt här. Alltså, jag blir så arg. Professor Mai-Lis Hellenius brukar tas in som "expert" i tidningsartiklar som handlar om nyttig mat och de flesta förväntar ju sig då en neutral läkare som genom sin research kommit fram till de råd hon ger. I själva verket är hon betald av flera stora mataktörer för att säga de saker hon säger, nu senast Nordic Sugar som bett henne skriva ett reklamblad åt dem som handlar om att "det är stillasittandet som är den stora boven när det gäller fetma, inte allt socker vi äter". Mmm, det är klart sockerindustrin vill att vi ska tro det. Hur kan man ta sig själv på allvar som professor med allmänhetens hälsa som fokus om man låter sig själv köpas sådär? Lobbyism är så jävla obehagligt och det förekommer i mycket större utsträckning än man tror. 
 
 
Bästa matmagasinen
Om du bara ska köpa två mattidningar i ditt liv så är det dessa två: Cherry Bombe och Lucky Peach. Cherry Bombe är den perfekta blandningen av mode och mat. Fantastiska bilder, inspirerande personer och bara helt underbar på alla sätt och vis. Lucky Peach har ett speciellt tema i varje nummer och skribenter från hela världen får utifrån det skriva om matupplevelser, fenomen, recept eller vad det än kan tänkas vara de vill berätta om. Båda finns att köpa med jämna mellanrum på Presstop och Pressbyrån. 

birgitmaria

Hittade hit via blogg.se. Kul med lite tips på mattidningar. Vet dock inte vart jag hittar dem här. Trevlig blogg!

2014-08-02, 07:38:42
Hemsida: http://birgitmaria.blogg.se/
Cicci

ÅÅh fy!! jag blir också såå arg när det kommer till forskare som blir köpta... eller rättare sagt, låter sig bli köpta! Eller när företag tystar ner dem för egen vinst.. Det är ju tydligen runt 800 forskare som inte fått ge sin riktiga rapport (vet inte exakt hur historien är) ang Monsantos genmanipulerad mat..!

2014-08-07, 13:43:13
Hemsida: http://kikkiola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback