Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ekologiskt är nyttigare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
God morgon! Gårdagen gick i lugnets tecken och kvällen spenderades framför tv-serien Girls med ett glas vin. Jag lagade en himla god rätt som jag ska dela med mig av vid ett senare tillfälle. Men varför inte börja morgonen med lite eko-snack? 
 
Ny forskning har visat det många eko-älskare redan har känt på sig: det är nyttigare. En studie från Newcastle University visar att ekologiskt odlad mat bland annat innehåller mellan 19-69% mer antioxidanter än konventionellt odlad mat, och det är en den största studien som hittills har gjort på ämnet. Visst finns det fortfarande skeptiker, bland annat forskare som frågar sig huruvida denna skillnad har någon effekt på hälsan överlag, men för mig är valet inte så svårt. Även om skillnaden är minimal så är det i alla fall något och fördelarna med ekologisk odling sträcker till saker som miljö och djurhållning utöver den egna hälsan. Eko-försäljningen i Sverige har ökat med över 30% bara det senaste halvåret och det gör mig så glad. Det innebär att matbutikerna tar in fler eko-produkter och jag som konsument har mer att välja mellan. Dessutom kommer den stora efterfrågan tillsammans med ett större utbud förhoppningsvis göra varorna lite billigare. EKO FOR THE WIN!
 

ExklusivaMoi

Jag skulle inte bli förvånad om du INTE har varit vid Mariatorget! Ekologernas stad typ...
Hade fått nyss om att de hade en av sthms bäste glasser som också görs med eko-livsmedelel men märkte snabbt att det inte bara fanns i glassväg utan det mesta i ätbart!

2014-08-16, 18:33:33
Jenny

Jag bloggade också om den studien för ett tag sedan och är så glad att man äntligen kan referera till bevis (och undrar stilla hur man inte kan vilja äta eko, oavsett bevis...).

2014-08-19, 14:20:13
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback