Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Det perfekta tillbehöret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Gjorde det här till lunch häromdagen igen, dillstuvad zucchini. Hade en sån besatthet av dillstuvad potatis förra sommaren men eftersom jag försöker undvika kolhydrater på vardagarna så mycket det går så hittade jag det här receptet. Smakar minst lika gott och är mycket mer mättande. Prova! 
 
Och apropå det här med att äta mindre kolhydrater. Jag är ju ingen super-LCHF:are (det vet nog alla som har koll på min hamburgerkonsumtion) men däremot har jag insett att de där vardagskolisarna som pasta, potatis och bröd inte är något jag behöver – och då brukar jag ju inte heller äta det. Finns det alternativ som är minst lika goda, lika enkla att tillaga och dessutom mättar bättre så ser jag ingen anledning att inte åtminstone ge dem ett försök. Däremot unnar jag alltid mig precis allt gott jag kan komma på om vi t ex går ut och äter på restaurang. En balans i livet, det är nyckeln! 
 

Lovisa

Ååh det kanske jag ska prova. Att bara äta kolhydrater på helgerna. Jag gav dock upp pasta för över ett år sen, så det är väldigt sällan jag äter det. Utom när jag är hemma hos föräldrarna dock, är i princip uppväxt med pasta och tomatsås VARJE dag typ. (Italienskpappa så den blir jävligt god dock... massa olika pastarätter med hans köttbullar, zucchini i ugn eller annat gott!) MEn saknar inte pasta ett dugg efter jag slutat. KOnstigt med tanke på att det är så himla gott. Potatis cravings får jag däremot ibland.. kokt potatis alltså! Haha nu skriver jag min livshistoria, sorry! Har lite att göra :)

Svar: Åh, potatis är också min craving. Gud vad jag älskar potatis i alla dess former! Men som du säger, man märker efter ett tag att man inte längre har ett behov av det. Pasta blir jag dessutom dålig i magen av nästan varje gång nuförtiden, antar att min mage inte längre är van vid så mycket koncentrerad gluten. Men det är ju spännande tycker jag, att testa och experimentera och upptäcka hur kroppen reagerar på olika sorters mat :) Kram kram
Sofie Lundberg

2014-08-19, 11:56:00
Hemsida: http://lollsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback