Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nordkorea genom Instagram

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har alltid varit fascinerad av Nordkorea. Det är något väldigt speciellt, och obehagligt, med ett land som isolerar sig på det sätt NK har gjort, och att man inte vet något om landet är nog anledningen till att jag slänger mig över varje artikel jag hittar om det. Fastnade därför helt på journalisten Jean Lees Instagram-feed eftersom han är en av få som i landet fått tillåtelse att koppla upp sig till det statliga nätverket och dela med sig av vad han är med om i realtid i Nordkorea. En del av bilderna är obehagliga, som de amerikanskfientliga vykort man kan köpa i giftshops (se bild nedan), men på vissa ser det ut som att det skulle kunna vara vilket vanligt asiatiskt land som helst - för 60 år sedan, eller i en annan dimension där framtid och dåtid existerar samtidigt. Superintressant, och jättekonstigt. 

Kolla in alla bilder här
 

bysomeonecalledolivia.blogg.se

Jag är precis likadan! Så fort det kommer en artikel om nordkorea på aftonbladet eller liknande så måste jag läsa det på en gång!

2013-03-17, 18:40:00
Hemsida: http://bysomeonecalledolivia.blogg.se/
Karin

Har ungefär samma fascination, fast för Vitryssland, Europas så kallade "sista diktatur".
Kanske inte lika farliga, utan atomvapenrustningar osv, men ändå ett helt orealistiskt land med våra mått mätt.

2013-03-17, 18:56:39
Hemsida: http://stridentdancer.blogg.se
Emelie

Fasen vad intressant. Obehagliga bilder mot USA dock..

2013-03-18, 05:09:44
Hemsida: http://californialoving.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback