Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Cola löser problem med fetma?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
 
 
Coca-Cola gjorde för ett tag sedan en film där de ger sig in i debatten om fetma och hur man ska bekämpa det. Jag vet inte vad jag tycker om detta. Å ena sidan tycker jag om att Coca-Cola tar sitt ansvar och lyfter upp frågan som ju är ett så utbrett problem idag, speciellt i USA, och som deras produkter har varit med och skapat till stor del. Men när de börjar prata om "low-calorie options" som Coca-Coca Zero och Light tappar de trovärdigheten för mig, för det finns absolut ingenting som säger att lightprodukterna är bättre för dig - snarare tvärtom med alla sötningsmedel som inte bryts ner i kroppen etc. Ska man vara lite krass känns det mer som att de har insett att folk blivit mer medvetna om vad läsk faktiskt gör med kroppen och att de känner sig tvingade att kommentera det så att de visar att de faktiskt bryr sig. Men det kanske är cyniskt. De kanske vill förändra världen på riktigt och inte bryr sig om tappad lönsamhet. Eller?  

Se filmen här: 
 

Miison- Student i London

Hej! Jag tror att det handlar om att Coca Cola helt enkelt vill marknadsföra sig som ett "hälsosamt" alternativ och på så sätt nå ut till en större marknad. Jag tror inte alls att det handlar om att ta något sorts socialt ansvar. Det är trots allt ett företag vars syfte är att generera vinst.

Dessutom är de knappast dumma och lär vara mcyket väl medvetna om (även om de inte officiellt skulle erkänna det) all forskning som tyder på att light-produkterna med sina tillsatser faktiskt är mycket skadligare än vanligt socker/fett. Om de verkligen skulle ha gjort det för att förbättra världen så skulle de faktiskt inte ha marknadsfört en skadlig lightprodukt.

Dessutom har studier visat att personer som byter ut vanligt socker/fett mot light-produkter oftast äter/dricker betydligt mycket mer av produkten och på så sätt går upp mer i vikt.

2013-03-15, 19:08:00
Hemsida: http://miison.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback