Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Bra restauranger i Stockholm

Skriven .
Placerad i "Mat, Vardag, "
11 kommentarer
 
 
Jag har ju inte bott i Stockholm så länge (sen augusti 2012) så jag kan inte på något sätt säga att jag är expert på Stockholms restaurangutbud. Men jag har trots allt varit på en och annan restaurang och det finns väldigt många som är bra, så jag tänkte jag kan tipsa om några av mina favoriter: 
 

VASSA EGGEN 
Vassa Eggen har jag varit på ett antal gånger det senaste året, och det är en av mina favoriter i Stockholm. En perfekt mix av en avslappnad miljö och riktigt bra mat - en och annan kändis brukar man skymta bland borden också. Menyn byts ut efter säsong, men köttet är vällagat och med en massa goda tillbehör. 
 
 
FLIPPIN' BURGER 
Absolut godaste hamburgaren i stan, till ett bra pris dessutom. Så himla värt ett besök, trots den alltid långa kön och överfulla restaurangen. Jag längtar till de börjar expandera så att man kan gå dit på "normala" tider utan att behöva köa i flera timmar. 
 
 
MISS VOON 
Här har jag ännu bara varit en gång men det lär bli flera. Gillar konceptet att man väljer meny efter råvaror, och istället för det traditionella för-, huvud-, varmrätt väljer man 2 eller 3 lika stora rätter som man får in efterhand man ätit klart. Asiatiskt med en svensk touch, verkligen en kombination jag gillar. Väldigt trevlig personal dessutom. 
 
 
 
VIGÅRDA 
Perfekt lunchställe om man har sådär lagom bråttom och är lagom fattig, men ändå vill äta god mat. Ett lite lyxigare snabbmatsställe i Mood-gallerien, med väldigt bra priser på öl och vin dessutom. Extra plus för den fina lokalen. 
 
 
GRIFFINS STEAKHOUSE 
Ett annat ställe som jag älskar, mycket på grund av atmosfären men också självklart för den goda maten. Ännu ett ställe med bra kött, och här drack jag också för första gången mitt allra godaste vin som jag numer alltid beställer. Superhärlig inredning med stora fåtöljer och soffor får en att känna sig riktigt hemma. 
 
 
 
PONTUS
Jag har varit på Pontus två gånger och den ena gången var det faktiskt sådär. Så anledningen till att restaurangen ändå hamnar på listan över favoriter är för deras helt fantastiskt extravaganta, megadyra men åh, så goda Kick-Ass Deluxe-burgare med skivlad tryffel, tryffelmajonäs, bacon och ost. Det var faktiskt en liten bit av himmelriket. Jag kunde klarat mig utan det halva salladshuvud som de av outgrundlig anledning lagt i burgaren, men i övrigt supergott.  
 
 

Anders

Du bör kanske checka in:

http://nojesguiden.se/artiklar/shake-kak-pa-judit-bertil

2013-03-13, 19:54:30
Ana Kroatien

I love you for this inlägg!! Behövde verkligen bra tips på restauranger i Sthlm! TACK <3

2013-03-13, 20:34:25
Hemsida: http://coffeeandcake.blogg.se
LORISSA LOVEBOMB

Det ska ju vaaaara mycket sallad på burgare :D

2013-03-13, 20:43:46
Hemsida: http://lorissalovebomb.se
frubalken.blogg.se

Tror jag snart måste hälsa på pappa i stockholm för att testa dessa =) Verkar intressant =)

2013-03-13, 20:51:18
Hemsida: http://frubalken.blogg.se/
Sofia

Vilket bra inlägg! Synd att jag inte bor närmare Stockholm :-)

2013-03-13, 21:13:04
Hemsida: http://lovejournal.blogg.se/
Emma Forsberg

Jag har bott i Stockholm hela mitt liv men har aldrig varit på någon av restaurangerna, måste testa dem!

Vad tycker du om Kohphangan? Har du vart där? Det är definitivt min favoritrestaurang i Stockholm.
Kamarina är också helt fantastisk, bästa grekiska maten!

2013-03-13, 22:24:00
Hemsida: http://emmaforsbergs.webblogg.se/
Marie Bergman

Ja Sthlm är som tur är fyllt av fantastiska restauranger. Jag har bott här i snart fyra år och är fortfarande ute på en massa upptäcksfärder. :)

2013-03-13, 22:58:15
Hemsida: http://livetiluxemburg.se/
Elin

Åhåå vad gott allt såg ut!

2013-03-14, 08:23:33
Hemsida: http://piggelinen.blogg.se
Steffan Johanson

Wow det ser jättegott ut, bra med lite tips uppskattas av lantisar som jag. Brukar hamna på mäster anders på kungsholmen varje gång jag är i huvudstaden.

2013-03-14, 08:46:43
Hemsida: http://blogg.kasino.se/
Malin

När du skriver att du hittat ett favoritvin som du numera alltid brukar beställa blir jag så nyfiken! :P
Vad är det för sort?

2013-03-17, 12:25:44
Hemsida: http://kanjagsmaka.blogg.se/
Linnea

Hej jag fyller snart 18 år och då ska jag och min familj gå ut och äta på kvällen i stockholm. Det ska vara en hyfsat fin restaurang eftersom det ändå är en stor dag för mig, men jag vet verkligen inte vart man ska gå! Jag gillar i princip all mat, men känner inte direkt för att på ett hamburgerställe. Har kollat lite på Sturehof och Teatergrillen, men vet inte alls om det är rätt ställe för oss. Har du några förslag?

Och sen det här med klädkod. Gäller det klackskor, klänning - ja, all in? Eller är det mer vardagsklätt med en festligare touch? Jag gillar att klä upp mig, men vill inte komma felklädd.

2013-03-18, 10:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback