Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Matförälskelse.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har blivit kär. Ja, förutom i min pojkvän då. The target of my affection är Lotta Lundgren, som jag har blivit lite smått besatt av sedan jag först upptäckte henne i Historieätarna och sedan följt henne i diverse intervjuer. 

Det jag fascineras mest av är hennes personlighet och karriär tror jag, kanske för att jag på något sätt kan se mig själv i henne. Hon började som copywriter på en stor reklambyrå, blev ett namn att känna till i reklambranschen och så en dag insåg hon vara att "Nä, jag vill ju laga mat". 

Och så gjorde hon det. Började blogga om mat, bloggen blev en bok och på den vägen är det. Hennes egenskaper som copywriter har följt med henne hela vägen eftersom det är genom skrift och tal hon lyckas utmärka sig själv bland alla tråk-kokböcker och stela matbloggare. En perfekt kombination av kommunikation och mat, alltså. Det är den kombinationen jag hoppas på att kunna ha på ett eller annat sätt i min framtida karriär och liv. Håller tummarna för att det blir så. TIlls dess inspireras jag av Lotta. 
 
Jag köpte hennes bok Om jag var din hemmafru häromdagen och den är så fantastisk. Härliga texter, UNDERBARA bilder och goda, lättlagade recept. Här är några av mina många favoriter: 
 
Det här lät så himla gott. En fiskburgare med en massa tartarsås, citron och pommes frites. 
Det finns en massa braiga recept på asiatiska rätter i boken, perfekt för mig eftersom jag vill lära mig att hantera sådana smaker lite bättre i min matlagning. 
 
Alltså, koriander och avocado och majs. Kan inte få nog.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback