Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nyttiga nudlar?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Jag kommer ihåg att jag åt shiratakinudlar en period i New York förra året. Jag försökte äta kalorisnålt men behövde något att fylla ut mina måltider med, och eftersom jag hade hört talas om dessa gick jag till närmsta matbutik och köpte på mig en hel hög. Shiratakinudlar är gjorda av konjacrot, som inte har någon stärkelse och därmed innehåller en portion mer än 20 kalorier och 3 gram kolhydrater - en dröm för oss som älskar pasta men inte vill äta det för ofta. 

Tyvärr hade jag nog för höga förväntningar för jag blev besviken. Tyckte att nudlarna smakade rätt blaskigt och luktade illa när man kokade dem. Dessutom var konsistensen svampliknanade och seg, något som jag har väldigt svårt för. Slutade med att jag struntade i att köpa dem efter ett tag och har inte ätit dem sen dess. 

Men nu, förstår ni, tänkte jag göra ett nytt försök. För det kanske bara var New York-shiratakin som var äcklig, kanske är den svenska versionen bättre och godare. Funderar på om man kan köpa dessa i vanlig matbutik eller om man måste vända sig till en specialaffär? Någon som har några bra tips på vart man kan få tag i dessa i Stockholm? Recensioner utlovas efter provsmaket och vem vet, kanske blir det nya favoriter? 

Rebecca

Man kan köpa dom på Gymgrossisten, MMsports och olika LCHF-butiker på nätet :) Jag brukar köpa mina på MMsports. Tyvärr är dom ruskigt dyra :(

Svar: Tack för tipset! Trist att de är så dyra dock.. Får se om jag kan hitta några till bra pris :-)
Sofie Lundberg

2013-02-13, 08:46:29
Hemsida: http://rebeccacecilia.blogg.se
Jimmie Lannér

Hej ! LCHF-butiken i Malmö har miracle noodles som enkelt kan beställas på nätet med snabb frakt.
Vi har många gånger använt deras nudlar och man måste bara komma ihåg att skjölja dom länge och väl innan användning och det för att dom har en väldigt konstig lukt när man öppnar paketet men den försvinner i skjöljning.

Länk:http://www.lchfbutiken.se/c/308/nudlar-ris

Hoppas det går bra och lycka till !

Svar: Super, tack för tipset. Ska prova att skölja dem lite mer nästa gång :-)
Sofie Lundberg

johanna

På fitnessguru. se finns det! :) Både i enskilda förpackningar och i "stort" paket!

Svar: Tack för tipset :-)
Sofie Lundberg

2013-02-13, 20:20:15
Hemsida: http://johannajoensson.blogg.se
Cissi Par

Åh, det hade varit väldigt spännande att testa det.

2013-02-14, 20:11:10
Hemsida: http://cissipar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback