Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Matens tio budord.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Jag lovade ju att visa lite av det vi gjorde för Årets Kock. Årets Kock fyller 30 år i år och uppdraget vi fick var att göra någon slags kommunikation kring hur måltidsupplevelsen kommer se ut om ytterligare 30 år. En slags framtidsvision alltså, inga rätt eller fel utan bara små frön att så i kockarnas och branschens medvetande.
 
Vi hade många långa diskussioner och workshops med oss själva och unga kockstudenter för att försöka bena ut hur våra matvanor kommer se ut år 2043. Kommer vi äta kött? Äter vi mer hemma eller på restaurang? Kommer det vara möjligt för oss fortsätta importera råvaror från andra länder som vi gör idag? Hur mycket har miljöförstöring påverkat vad vi äter? Vad händer med våra resurser när jorden överbefolkas? Många frågor utan svar. 
 
Alla dessa frågor och diskussioner ledde till en insikt - att kockens roll, oavsett vad som händer, kommer bli allt viktigare i framtiden. Kocken kommer behöva vara medveten, ställningstagande och gå i bräschen för matens utveckling för att vi ska kunna skapa en hållbar värld. Om man drar det till sin extrem blir han lite som en Gud - någon med stor makt och ännu större ansvar. Och det var så vår tanke om 10 budord växte fram. Tio budord som vi tror kocken och matbranschen måste förhålla sig till i framtiden, på gott och ont. 

Nedan ser ni några av de fina vykort som delades ut hos folk på mässan. Tack bästa Beatrice Balaton Blom och Astrid Holm för det underbart fina utformandet, jag älskar verkligen våra fina budord. 

Nu är projektet slut och om vi hade haft mer tid kunde det blivit ännu bättre. Men med tanke på omständigheterna är jag ändå nöjd, och vi har haft roligt och lärt oss mycket på vägen. 
 
 

Ida Nilsson

Så fiffigt! Duktiga ni är :)

2013-02-11, 19:47:50
Hemsida: http://idacnilssons.blogg.se/
Birgitta Andrén Åkerblom

Grattis till snygg kampanj!
Kram!//B

2013-02-11, 20:06:16
den där Elin

Rolig Idé (:

2013-02-11, 21:24:47
Hemsida: http://Elfs.blogg.se
Stina

Riktigt snygg och kul idé!

2013-02-11, 22:36:30
Hemsida: http://einsteina.blogg.se
Shimmerdimmer - Mitt land är frusen musikq

Jag håller faktiskt med helt och hållet! Och om fler tänkte så här vore väl världen god?

2013-02-12, 08:09:11
Hemsida: http://shimmerdimmer.blogg.se
Lotta

Det här gillar jag skarpt! Så otroligt rätt i tiden och jag hoppas innerligt att import minskar. Miljön är väl den största frågan i alla aspekter, men allt för många blundar för det. Bra jobb, otroligt bra jobb som lyfts. Många bäckar små så att säga!

2013-02-12, 08:14:40
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
Ida [fotograferat]

Både smart, snyggt och genomtänkt! Hoppas det sprider sig :)

2013-02-12, 18:16:11
Hemsida: http://www.fotograferats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback