Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett kommunikationsprojekt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
  
Tänkte att jag ska berätta lite om projektet jag har jobbat på de senaste två veckorna. När vi skulle börja söka platser inför vår praktik började jag fundera på vad jag ville göra. Vill jag söka mig till en marknadsavdelning? Eller prova på en reklambyrå? Är det kanske mediebyråer som är rätt för mig? Och vill jag då söka som planner, eller projektledare, eller något helt annat? Jag insåg att jag ju faktiskt inte vet vad jag vill göra i framtiden och vart jag vill ta vägen. Därför hade jag svårt att motivera att vara på ett enda ställe under dessa två veckor och riskera att känna mig helt fel. Jag kände att jag ville veta mer om branschen, om vad man faktiskt kan bli inom kommunikation och få en större överblick. I reklambranschen är det kutym att man ringer upp en potentiell framtida arbetsgivare man är intresserad av för att fråga om man får komma och ”ta en kaffe”. Jag tog fasta på detta fenomen och fram växte min idé: 
 
 

I två veckors tid har jag åkt runt på olika företag inom kommunikation i New York och Stockholm, och tagit en kaffe med representanter för dessa företag. Det har varit allt från reklambyråer till designbyrårer och marknadsavdelningar. Allt från mode till mat och lite där emellan. Jag har suttit ner med folk som jag tycker verkar ha intressanta jobb och fått höra lite om deras vardag, hur det är att jobba på de olika företagen och i de olika yrkesrollerna.  

     Jag har ställt frågor om hur deras specifika roll på företaget är, hur deras karriär har sett ut och framför allt om de har några tips och råd till unga aspirerande kommunikatörer som är osäkra på vad de faktiskt vill göra och vart de vill jobba i framtiden. Som intervjuer, fast mer informella. 

     Det har varit sjukt lärorikt och jag har träffat en massa intressanta, inspirerande människor. Jag har fått lära mig allt ifrån hur man jobbar som marknadsansvarig på ett stort globalt modemärke till hur man är kreatör på en mediebyrå. Otroligt givande. Jag har knutit kontakter med människor som jag tror att jag kan prata med även i framtiden och be om råd, eller bara komma tillbaka för ännu en kopp kaffe. Jag vet mycket mer nu än vad jag gjorde när jag började för två veckor, och bara det gör att hela den här resan känns så värdefull. Jag är glad att jag valde att göra detta istället för en vanlig praktik. 
     Projektet kommer att presenteras på en hemsida (http://thecoffeeproject.se) där man kan läsa om varje möte utifrån mina egna reflektioner. Kommer självklart länka så fort den är klar och får ni reda på vilka företag jag har mött. Håller tummarna för att jag lyckas få det så bra som jag ser det framför mig i mitt huvud. 


Freja

Låter suveränt! Är i precis samma sits som du kring exakt samma jobbinriktningar! Ska följa ditt projekt utan tvivel! Jättebra idé!

2013-02-22, 19:32:53
Hemsida: http://bakeitorfakeit.blogg.se
Frida

Men vad sjukt intressant! Vilken idé! Jag läser själv också kommunikation och är inte helt hundra på vad jag vill när jag är klar med min utbildning :)

2013-02-22, 20:20:53
Hemsida: http://fridasfriday.webblogg.se
Ida

Låter riktigt spännande!

2013-02-23, 10:55:10
Jennie

Låter helt galet bra! Shit vilken intressant projekt :)

2013-02-23, 11:38:53
Hemsida: http://jenniegrimberg.blogg.se
Alexandra

Åh vad spännande det låter, ska bli kul att få kollin sidan sen när du är klar :)

2013-02-24, 12:59:04
Hemsida: http://Alny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback