Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Litet bacontest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Vi åt ägg och bacon till lunch och eftersom jag hade köpt två olika sorter i veckan bestämde vi oss för att göra ett litet minitest: Vilken smakar bäst? 

Bacon #1: ekologiskt bacon utan nitrit och andra tillsatser från Grantelius
Bacon #2: ekologiskt bacon från Scan. 
 
För det första är det rätt stor skillnad i färg på de olika sorterna. Det syns kanske inte jättetydligt på bild men det nitritfria baconet hade en lite gråare färg innan tillagning men fick en starkare färg efter stekning. Scans bacon blev tvärtom. Antar att det har med tillsatserna i Scans att göra men jag kan inte vara så mycket mer vetenskaplig än så. 
 
Smakmässigt var det en otroligt rökig smak på Grantelius bacon. Verkligen jättegott! Det var något tjockare än det andra och egentligen gillar jag inte tjocka skivor bacon men det här var helt perfekt. Scans ekobacon är jag så van vid att det smakade "precis som vanligt", d.v.s. ganska salt men gott och krispigt. 
 
Summan av kardemumman: Martin tyckte båda var lika goda men det nitritfria baconet blev min favorit. Jag tycker om den rökiga smaken och tjockleken. Sen vet jag inte om det beror på avsaknaden av tillsatser eller om den här sorten bara har rökts på ett annat sätt, men visst känns det så mycket bättre att äta något som man vet har genomgått så lite onaturliga processer som möjligt. 

pernilla

ekologiskt blir alltid lite godare tycker jag :)

2013-12-15, 19:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback