Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Crushed potatoes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår åt provade jag att göra crushed potatoes till middagen som bestod av fläskytterfilé med koriander- och chilitäcke. Det är en godsak i sig som jag får berätta om en annan gång, men här kommer ett snabbt recept på hur man gör goda potatisar på ett lite annorlunda sätt. 
 
Crushed potatoes 
några potatisar
olivolja
salt och peppar
smör

1. Sätt ugnen på 250 grader
 
2. Koka potatisen så att den blir nästan helt färdig och mjuk
 
3. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på en plåt och "krossa" dem med valfritt redskap. Det ska vara så att de precis inte går sönder men fortfarande är rätt förstörda. Ni fattar va?
 
4. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen 
 
5. När det är ca 5 minuter kvar, ta ur potatisen och lägg på en klick smör på varje. In i ugnen igen tills de blir krispiga och gyllenbruna. 
 
Innan potatisen har åkt in i ugnen. 

Ulrika

Detta är verkligen en av min familjs favorit potatisar men nästa gång du gör dom så använd flingsalt, och så tar du även en msk riven parmesan på varje potatis och låt dom bli krispiga.
Njut av dessa små fula men underbart goda potatisar.
Gillar verkligen din blogg med vackra matbilder en fröjd för ögat. Började följa dig när du bodde i New York och jag fick en massa härliga tips inför vår första resa dit.Tack!
Mvh Ulrika

2014-01-01, 19:51:55
elma

Tänkte bara fråga hur länge de bör vara i ungen eller är det något man märker på färgen? :)

Svar: Jag hade i dem i ungefär 15 minuter men jag brukar alltid gå efter färgen. Eftersom de redan är förkokade krävs det inte så superlång tid :)
Sofie Lundberg

2014-01-05, 10:29:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback