Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Motsatsen till gröna fingrar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag var ute idag och köpte ett litet träd att ha i vardagsrummet. Vårt hem är fortfarande en work-in-progress och lite växter gör att det åtminstone ser lite mer ombonat ut. Det här trädet ska klara sig bra inomhus och inte kräva alltför mycket vattning - perfekt för mig. 
 
För jag är faktiskt helt usel på att ta hand om växter. Jag har ingen känsla för när de behöver vatten, hur mycket vatten de behöver och varför de plötsligt börjar mögla och dö trots att jag tycker att jag gör allting rätt. Häromdagen köpte jag t ex en kruka murgröna att ha på vardagsrumsbordet och idag upptäckte jag att växten nästan har vissnat helt och hållet. Lyfte på krukan och upptäckte att jorden fullkomligt simmade i vatten = övervattning. Hur sjutton lyckades jag med det? Suck.. Gröna fingrar får jag nog aldrig. 
 
Min vissna stackars murgröna :-(

Peter Daggert

Svårt att hålla efter en pachira aquatica så de står sig med tiden. Gäller att fläta tidigt då de växer bra om de får regelbunden vattning och gödsel. Blir lätt glesa och fula ifall man missar att vattna.

2013-08-07, 17:27:31
Hemsida: http://geriatrik.blogg.se/
Peter Daggert

Hoppas att det går bra med din pachira aquatica. Det är inte lätt att få dom fina i längden om man inte flätar tidigt och vattnar regelbundet. Missar du att vattna blir den fort tunn och inte lika vacker. Lycka till med plantan =)

2013-08-07, 17:40:04
Hemsida: http://geriatrik.blogg.se/
JUNITJEJ

Jag saknar gröna fingrar. Vilket är väldigt synd.

2013-08-07, 20:01:08
Hemsida: http://www.junitjejen.se
Dreaming of a fabulous life

Man vattnar alltid för mycket, man tror liksom att det är synd om plantan så vattnar man alltid mer än vad den behöver, snarare motsatsen, stackars den drunkar ju! :P

Svar: Ja det verkar som att det var det jag lyckades göra - övervattna dom. Nu har jag köpt en ny murgröna och ska vara lite mer försiktig med vattningen :-) Tack för tipset!
Sofie Lundberg

2013-08-07, 23:31:51
Hemsida: http://dreamingofafabulouslife.blogg.se
hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

Åh, du är inte ensam! Jag tycker att jag sköter mina växter sååå bra, men det slutar ändå med att de flesta av dem dör. Även tåliga sådana.

2013-08-08, 10:52:27
Hemsida: http://hannaly.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback