Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Superenkel kyckling i ugn

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag gjorde för första gången hel kyckling i ugn igår. Har varit sugen på att göra det ett tag, framför allt för att jag vill göra buljong av skrovet som blir kvar. Men det är verkligen himla enkelt och gott. Roligare än att bara steka på en kycklingfilé, och mycket mer smakrikt. 
 
 

marycaroline.blogg.se

Gott :) Brukar också göra kyckling i ugn, men jag delar inte upp den, låter den vara hel :) Är den hel kan man fylla den om man vill, i de fall jag fyller den blir det med äpplen. Tar alltid bort skinnet på kycklingen, det är en massa fjäderrester kvar + att ingen här hemma äter skinnet ändå. Penslar på en egengjord marinad (olja, vitlök, honung, salt, svartpeppar, lökpulver, grillkrydda). Supergott :)

Svar: Låter också supergott! :-) Jag delade egentligen bara för att det skulle gå snabbare, men det behöver man ju såklart inte göra.
Sofie Lundberg

2013-04-04, 14:28:48
Hemsida: http://marycaroline.blogg.se/
Thea

Ser super-duper-gott ut! Men ska man inte krydda med något mer? :D

Svar: Man kan ju såklart krydda med precis vad som helst men jag ville göra något som gick snabbt och lätt igår, och då blev det grillkrydda. Ville försöka efterlikna smaken på grillad kyckling man köper på ICA, den är kryddad med grillkrydda och det blev likt - fast godare :-)
Sofie Lundberg

2013-04-04, 15:50:35
Hemsida: http://theasspace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback