Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hålla kryddor vid liv.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
I inflyttningspresent fick vi en fin kruka för färska kryddor. Man "planterar" kryddorna i krukan och fyller på med vatten dagligen från ett hål på sidan, väldigt smidigt. Bara det att jag verkar vara sämst lämpad i världen att ta hand om levande växter och jag lyckas aldrig hålla dem i liv mer än en vecka. Basilikan som ni kan se har gått hyfsat bra även om vissa blad är lite halvruttna, men kolla på koriandern som jag köpte vid samma tillfälle. Den blev så dålig att jag fick dra av alla blad och hoppades på att den skulle börja växa upp igen. Som ni ser har jag inte lyckats så bra. 

Vad gör jag för fel? Tycker verkligen jag gör allt enligt konstens alla regler och ändå funkar det inte. Kanske bara får inse att jag har otur med det där. Det är ju verkligen inte ett problem värt att gråta över, men det är ju så himla härligt att ha färska örter hemma. Oh well, vi får se vad som händer med min stackars döda koriander - jag ger inte upp riktigt ännu!  

Nicolina

De plantor jag har haft har jag vattnat för mycket så att de har dött. Jag har hört att det är bättre att vara lite snål med vatten än att ge de för mycket :)

2013-04-10, 23:38:52
Jess

Dom kryddplantor man köper på livsmedelsaffärer är inte gjorde för att leva länge, prova hellre en riktig trädgårdsaffär eller så egna.

2013-04-11, 06:23:57
Josefine

Hej!

Som skrivet innan, det bästa är att köpa från en riktig blomaffär. Dom är till för plantering och att hålla länge. Men jag skulle föredra att du köpte en stor kruka och sådde eget på balkongen eller i fönstret. Det går fort och det är ännu godare när man vet att man har sått själv. Väldigt enkelt också :)

2013-04-11, 10:28:59
Hemsida: http://j0ssse.blogg.se
Anna

Vart kommer krukan ifrån? Jag har letat en liknande huuuur länge som helst :)

2013-04-11, 20:10:38
Frida

Vilken fin kruka!Precis som de skrivit ovan så är inte kryddor i mataffären till för att leva särskilt länge, så det är nog inte du som gör fel :)

2013-04-14, 19:57:24
Hemsida: http://fridasofia.se/blogg
Gabriella

Jag har lyckats hålla en krukbasilika från mataffären levande i flera månader. Jag tror att tricket var att den stod ljust, samt att jag vattnade den sjukt mycket.

2013-04-15, 08:18:12
Hemsida: http://nothingtoworryabout.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback