Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Dallas vs. New York: några skillnader

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

- I Dallas kör man bil exakt överallt. Det finns ingenstans för människor att gå omkring på gatorna, inte ens i downtown. Man kör dit man ska, lämnar bilen på till en valet som parkerar bilen åt en och går sedan in i restaurangen/affären/köpcentrat eller vad det nu är. Bekvämt? Ja. Miljövänligt? Inte direkt. Och helt ärligt hade jag nog inte orkat leva mitt liv genom min bil. Känns deprimerande på något sätt.



- När man kommer från New York, där de flesta lever i skolådor till lägenheter, till Dallas kan man inte annat än häpna över de gigantiska byggnaderna man ser här. Husen är mansions, ingenting likt något man sett i varken New York eller Sverige. Självklart är det inte så på
alla ställen i Dallas, det finns "vanliga" storlekar på hus också men överlag tror jag att snitthuset är rejält mycket större än vad vi är vana vid.



- En annan sak man upptäcker är skillnader i värderingar hos Texacans och New Yorkers. Folk känns mycket mer konservativa i Dallas; Amerikanska flaggan hänger överrallt, republikanska politiska affischer syns längs vägkanten och det finns en kyrka i varje gathörn. Väldigt annorlunda från New York där folk överlag är demokrater, sekulära och anti-konservativa.



- Jag har sagt det tidigare men det tål att sägas igen: man får så otroligt stora portioner mat! Det är nästan löjligt för jag vet inte hur någon människa kan orka äta så mycket. Det är liksom inte bara själva måltiden, utan man får bröd och sallad och snacks och en massa tillbehör till. Jag älskar mat så det var ganska nice, men man förstår ju nu varför folk i Texas har rykte om sig att vara överviktiga (och tro mig, jag såg ett antal människor som hade mått bra av lite mer New York-iga portioner)

Sara

Får man fråga vart ni bodde? Är det din släkting på något sätt eller varför bodde ni så flådigt? :) Bra blogg!

2012-03-26, 22:05:59
Julia Brodin

Det verkar mycket bättre i NYC:)

2012-03-27, 20:00:19
Hemsida: http://juliabrodin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback