Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Midsommar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Midsommar igår blev helt fantastiskt bra. Höjdpunkten av dagen var att Martins mamma gifte sig med sin Peter i trädgården. Trots regn och att vi fick stå under ett parasoll blev det väldigt fint och känslosamt. Inga ögon var torra efter den cermonin! Sedan blev det typisk midsommarmat till lunch och grill till kvällen. Alla var på topphumör hela kvällen och vi dansade i vardagsrummet till sent in på natten. Riktigt riktigt bra midsommar  
 
 

maria

Vilka fina bilder!

2012-06-23, 19:59:37
Hemsida: http://mariacharlotte.devote.se
Jeanette

Jag dör så roligt när dom står och skär upp bröllopstårtan med ett svärd:)

2012-06-23, 21:06:56
Hemsida: http://kuriosakabinett.blogg.se
anna

så himla fina bilder :)

2012-06-24, 11:10:33
Hemsida: http://aannnnaaaa.blogg.se
jenny

Hej, har sökt igenom lite New York bloggar och hittade till dig. Jag och min engelska sambo funderar starkt på att flytta (vi bor i London nu). Min sambo jobbar inom bank och har familj som bor i NYC och Philadelphia så har det naturligtvis lite lättare än mig att få jobb och arbetstillstånd. Vet du hur det går till med visa? Måste vi gifta oss innan eller kan man åka på ett sk. förlovningsvisa? Områden att flytta till, vi kommer troligtvis köpa lägenhet om vi kan. Vart ska man flytta (vi har endast bott på upper west side innan) Och till sist, hur lätt är det att få en kompisgrupp? Hur mycket svenskar finns det? Om du kan/vill ge tips uppskattas det otroligt mycket. Glad midsommar!

Svar: Hej :)
Oj vad svåra frågor. Jag har rätt lite koll på hur det fungerar med jobbvisa etc, eftersom jag själv bott på ett studentvisa. Men det är mycket möjligt att ni måste vara gifta för att få bo där permanent. Kolla på amerikanska ambassadens hemsida kanske och se vad det står.

Det finns många fina områden att bo i men jag skulle varmt rekommendera West Village, området ovanför Soho i downtown Manhattan där jag bott de senaste två åren. Riktigt mysigt, pittoreskt och lugnt men ändå mitt i smeten, precis som man vill ha det.

När det gäller kompisar i New York tycker jag nog att det är hyfsat enkelt. Det finns otroligt många svenskar i New York, alltid "nån som känner nån" som man kan knyta kontakt med. Överlag är folk öppna för nya vänskaper och tycker det är kul att träffa människor. Så det blir nog inga problem alls.

Hoppas du fått lite svar på det du undrade, och hör av dig igen om jag kan hjälpa dig vidare :) Glad midsommar!
Sofie Lundberg

2012-06-24, 14:25:25
Hemsida: http://jennyslondon.wordpress.com/
Ullrika

Det är så roligt med bröllop! Lite regn kan inte liksom inte förstöra känslan och glädjen vid en sån fest!

Grattis till brudparet!

2012-06-26, 12:03:31
Hemsida: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback