Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

New York memory: "I smoke pot"

Skriven .
Placerad i "New York, "
0 kommentarer
Tänkte göra en ny kategori inlägg lite då och då, med minnen från New York-tiden. När jag går igenom mina tusentals bilder inser jag att jag har varit med om så himla mycket och jag kommer glömma dem om jag inte uppdaterar mig själv om dem igen. So, here we go med det första. 
 
Den här bilden tog min syster när hon var på besök hos mig. Vi var nere i Financial District och kom på något sätt rakt in i en, hyfsad fredfull, demonstration för att legalisera gräs. Det var människor i alla åldrar, från unga college-studenter till hippies i 80-årsåldern. Runt om stod poliser och chillade, snackade med varandra och verkade inte bry sig speciellt mycket om människorna som satt och sjöng och skrek "No more drug wars" och "Make pot legal". Kom att tänka på hur annorlunda livet i New York och Sverige är då. Har aldrig sett en liknande demonstration i Sverige, åtminstone inte en som inte innehåller våld och spänningar mellan polis och demonstranter. Istället kändes det lite folkfestligt, som att man själv hade kunnat sätta sig och sjunga med en timme eller två. Men vi gick vidare, min syster och jag. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback