Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Uniqlo

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ett företag jag fått upp ögonen för på senaste tiden är japanska Uniqlo, en klädeskedja som fokuserar på
basplagg i bra kvalitet till låga priser. De har en stor butik i Soho och öppnar om några dagar även en stor flagship store på 5th ave.



Kedjan har funnits sedan länge i Japan men öppnade inte i USA förrän år 2006. Som jag sa specialicerar de sig på basplagg främst; stickade tröjor, jeans, kappor, t-shirts etc., men det som får dem att stå ut i konkurrensen är fokusen på kvalitet. På Uniqlo kan man hitta en äkta ulltröja i finaste kvalitet för under $40, och en i kashmir för runt $100. Företaget samarbetar med egna fibertillverkare i Japan som jobbar med att ta fram nya, innovativa fibrer och material med hög standard. Bland annat är en av deras storsäljare en dunjacka som håller värmen under kalla vinterdagar perfekt, men väger mindre än 200 gram!



Jag har tidigare inte brytt mig så mycket om textilier och kvalitet på kläder. "Fast fashion" är ju det som gäller för de flesta idag och man glömmer bort saker som komfort, känsla och hållbarhet. Sen jag började läsa min kurs den här terminen, Fundamentals of Textiles, har jag insett att det faktiskt är ett otroligt intressant ämne och att det faktiskt kan vara värt att titta på innehållslappen i plagget innan man köper det.

Uniqlos koncept känns fräscht och spännande, något som kommer bli intressant att studera desto mer de växer. Det känns på något sätt att folk är trötta på billig acryl och svettig polyester, och är öppna för att lära sig mer om vad det finns för alternativ.

I övrigt är Nicola Formichetti, creative director för Mugler och Lady Gagas personliga stylist, fashion director för Uniqlo. Tror definitivt hans namn och point of view kan hjälpa Uniqlo att nå framgång.

Nicola Formichetti och Lady Gaga

Lady Glagla

Jag upptäckte Uniqlo när jag var i London för några år sedan, där jag köpte en kashmirtröja för ca 500 kronor under deras öppningserbjudande. Kvalitén är jättebra!

2011-09-30, 09:03:07
Hemsida: http://glagla.blogg.se/
Lisa

Känner likadant, kollar alltid på tvättlappen i butikerna, naturfibrerna har ju så jävla bra funktioner att de är roligt när de används i plaggen. Då vet man att man får något "litet extra" i sitt köp



Riktigt spännande att följa utvecklingen av smarta textiler också tycker jag!

2011-09-30, 21:34:08
Hemsida: http://lisaamelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback