Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mina kurser

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Nu när jag gått några dagar i skolan tänkte jag att jag skriva lite om kurserna jag läser den här terminen. Egentligen borde jag vänta på att gå på den enda lektionen jag ännu inte har haft ännu, Merchandising Math, men eftersom den var inställd idag igen får den skylla sig själv. Så, här är de klasser jag läser just nu:

Fundamentals of Textile
Väldigt lärorik klass där man får lära sig hur olika tyger är uppbyggda, från fibrer till garn till färdigt tyg. Det låter kanske inte så roligt, men det är faktiskt väldigt intressant. Dessutom har vi en bra och passionerad lärare (för övrigt 77 år gammal - släng dig i väggen, retirement!) som kan allt om ämnet och gör det lite mindre tungt

Sociology
Också ett ämne som låter trist men som verkligen är riktigt kul. Vår lärare är en ganska ung, lite halvflummig/bohemisk kvinna som är duktig på att engagera hela klassen i diskussioner om mänskligheten och vårt samhälle.

American Literature
Boken är tegelstenstjock med minimala bokstäver och ämnet svårsmält. Historia kan vara intressant, och jag tycker verkligen om att läsa, men det här faller inte mig i smaken alls. Vår lärare är snäll och lustig, men lite för flummig för min smak.

Tennis I
En nybörjarkurs i tennis som jag får en credit för. Kommer nog mest vara roligt, men jag vill lära mig tennis på riktigt så det är absolut något jag kan ha nytta av.

Introduction to Fashion Marketing - Online
Jag har inte riktigt kommit in i den här kursen ordentligt, eftersom den är online blir det lite svårare. Men mycket av det vi kommer lära oss känns som sådant vi läst förut, och förhoppningsvis blir det inte alltför klurigt att förstå alla uppgifter på datorn. Läraren verkar ganska sträng men rättvis.

Introduction to Physical Science - Online
Kommer ni ihåg fysik/kemi/biologi-ämnena man hade i åttan? Well, nu ska jag läsa dom igen! Det är lite det här jag tycker är dumt med det amerikanska skolsystemet: eleverna tvingas läsa sådant som egentligen inte är relevant för deras utbildning. Men men, uppgifterna verkar vara rätt trevliga och hyfsat okomplicerade så det ska nog gå bra ändå.

Merchandising Math
-

M

Hej Sofie!



Har följt din blogg i några månader nu och gillar den jättemycket, så jag har ett par frågor till dig. Jag är extremt intresserad av att studera i New York efter gymnasiet (går i 2an nu). Mina betyg är mycket bra och allt sådant har jag koll på, jag vet vad jag skulle vilja studera och ärligt talat finns det inte så mycket som hindrar mig - utom en sak, och det får det att knyta sig i magen varje gång jag tänker på det. Språket. Jag är inte dålig på engelska, inte alls, men jag pratar inte heller flytande och känner ibland att det känns så onaturligt att prata engelska i Sverige (det finns inte så många situationer man sätts i där man får chansen att prata och det känns naturligt). Är skiträdd att mina förkunskaper är för dåliga för att jag ska kunna klara studierna på ett bra sätt. Vilka förkunskaper hade du när du flyttade till NY? Eng A, B och C förstår jag självklart, men i övrigt? Kände du dig säker i språket, och har du svårt att hänga med på lektionerna och föreläsningarna nu?



Hehe, tur att jag har hela Eng B+C kvar och det kommer hända jättemycket där, men ändå.. Jag ville bara höra hur du kände dig! Du behöver inte heller göra ett inlägg om det om du inte vill, men bara ett svar i kommentarerna hade varit uppskattat!

2011-09-13, 11:00:59
Sofie Lundberg, bloggar från New York

Hej M,



Vet du, jag tror inte engelskan är något problem alls! Vi svenskar är överlag duktiga på engelska och folk här blir alltid förvånade hur mycket vi kan deras språk. Jag har alltid haft lätt för engelskan så för mig var det kanske lite lättare redan från början, men jag känner folk som inte varit säkra på engelskan som kommit in i det hur bra som helst ändå.



Om du vill öva dig lite extra kan ju du försöka använda språket mer i vardagen hemma; läs lite böcker på engelska, kolla på film/TV utan subtitles, såna saker. Om det är själva pratandet du tycker är svårt kanske du vill åka iväg till London eller något någon helg, och bara försöka prata så mycket som möjligt. Min rumskompis åkte till New York innan hon började på FIT för att gå en TOEFL-kurs i några veckor, det kanske också är något?



Jag tror inte du kommer behöva vara orolig alls. Visst känns det kanske onaturligt i början men du kommer snabbt in i det utan problem :-)

2011-09-13, 14:05:23
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
Josefin

Hej Sofie!

Jag har två frågor till dig och är tacksom om jag skulle få svar :)



De som jobbar i godisbutiken Sockerbit i New York, är de svenskar?

Och vet du om det går bra för den butiken? Du vet antagligen lite mer än mig iallafall för det är lite svårt att veta när man befinner sig i Sverige :)



Mvh, Josefin

2011-09-13, 16:14:57
Sofie Lundberg, bloggar från New York

Hej Josefin



Yes, de är svenskar :-) Eller åtmistone en av dem, tror att hans fru är från Argentina eller så.



Jag vet inte hur det går för dem, men förhoppningsvis bra! Jag tycker att det ofta är folk i butiken där åtmistone, och amerikanerna verkar gilla konceptet.

2011-09-13, 16:26:37
Hemsida: http://lundbergsofie.blogg.se/
M

Tack så hemskt mycket för ditt svar! :) Gav mig lite mer självförtroende. Läser redan en hel del på engelska för att utveckla mitt vokabulär, men jag ska absolut åka över till London någon helg också och bara prata prata prata! Ha det bäst!

2011-09-13, 18:30:39
Vicky

Vad kul att det finns tennis dar. Har spelat tennis i 7 ar och ar aven ganska intresserad utav FIT. Skulle vara kul om man kunde halla pa med sin hobby aven dar. Ar lektionerna roliga? Da menar jag tennislektionerna... :D

2011-09-14, 04:00:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback