Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hur jag pluggar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Fick en fråga om jag inte kunde ge lite bra plugg-tips. Jag vet inte om jag egentligen kan ge så bra tips. Hur man pluggar är så otroligt individuellt, och något som funkar för den ena kanske inte funkar alls för den andra. Men här är i alla fall lite saker som gör mitt pluggande lite lättare:

1. Var ute i god tid
Jag hatar att behöva stressa i sista sekunden, så jag planerar alltid mina uppgifter långt i förväg. Om något ska in på fredagen börjar jag titta på på fredagen veckan innan, ibland tidigare om jag inte har för mycket att göra. Det är så skönt att ha saker och ting färdiga tidigt, så kan man ägna sin tid att göra andra lite roligare saker.

2. Skriv ner allt
För mig är det mycket lättare att komma ihåg saker om jag skrivit ner dem under tiden jag pluggat. När man aktivt skriver ner fakta så tvingar man sig själv att upprepa det i huvudet, och då fastnar det lättare.

3. Ta pauser
Istället för att sitta och plugga som besatt i flera timmar, tar jag då och då lite pauser. Det funkar jättebra för mig, för då blir jag inte totalt uttråkad. Om jag t ex pluggar till ett prov så sitter jag först en timme och studerar intensivt, sen vilar jag en stund med en TV-serie, en runda på stan, lite mat eller liknande. Sen tar jag en timmes plugg till, och efter det ytterligare en paus osv. Pauserna blir som små belöningar man får för att ha varit flitig.

4. Plugga under dagen
Det kan vara svårt att ha tid över under dagen för att plugga, men när jag har det blir jag alltid mycket effektivare. Det är nog någonting med dagsljus som skärper min hjärna lite extra, för jag får alltid mer gjort under dagen. Och på detta sättet kan kvällen ägnas åt att mysa och slappa istället.

5. Gör det tråkigaste först
Ja det säger ju sig själv egentligen: får man gjort det svåraste eller tråkigaste först av allt så kan det bara bli bättre därifrån.

sara

åh, denna kunde absolut inte komma lägligare, TACKTACK! :)

2011-10-26, 20:46:51
Hemsida: http://aktadej.blogg.se/
sara

lägligare lät väldigt fel efter att jag hade klickat på skicka, mera lägligt menar jag ju givetvis :)

2011-10-26, 20:47:30
Hemsida: http://aktadej.blogg.se/
Anna

Vilka bra tips. Jag är helt värdelös på att börja i tid. Sitter ofta sista timmarna och pluggar, och svär för mig själv och undrar varför jag inte började tidigare. Fast aldrig lär jag mig heller..haha

2011-10-26, 22:56:02
Hemsida: http://indelaware.blogg.se/
Alexandra Kjellman

Himla bra tips!

2011-10-27, 07:31:34
Hemsida: http://alexandrakjellman.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback