Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Say cheese?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Efter lite efterforskning ser jag att det råder lite delade meningar angående om man kan äta ost som laktosintolerant eller inte. Själv älskar jag ost och hoppas på att det inte ska vara några problem, men känns dumt att chansa.

Är det någon av er som vet vad som gäller tro?

angie

Jag tror det beror helt på hur pass känslig du är, vissa som är laktosintoleranta kan äta ost eftersom den är behandlad på annat sätt, men dem som är extremt allergiska klarar inte av det heller

2011-07-22, 22:38:27
Hemsida: http://stylings.blogg.se/
åsa

ost skall innehålla långt under snittet vad som gränsen för låglaktos är. så ja, du ska kunna äta det.

2011-07-24, 14:11:32
rebecca

Ost lagrad minst 3 månader ska innehålla väldigt lite laktos. Så om du inte är jättekänslig så ska det fungera. Min fästman är lakt.intolerant och han kan äta ost, en chokladruta etc. men inte ett chips från ett visst fabrikat så man får testa sig fram till vad man tål (dagar då man inte ska iväg är bra :P). Så testa men inte då du vet att du ska bort.

2011-07-24, 17:58:33
Hemsida: http://rebeccainabox.blogg.se/
Sofia

i långlagrad ost finns det ingen laktos, laktosen(mjölksockret) försvinner under lagring. Och det är det som bildar smak och arom i osten. Men den måste vara lagrad ganska länge, dvs uppemot ett år.

Så testa nån långlagrad prästost eller västerbottensost :)

Sofia-mejerist

2011-08-22, 10:43:30
Hemsida: http://tigerfian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback