Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Svensk otrevlighet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag har sagt det förut men det tål verkligen att sägas igen: fan vad mycket otrevligare svenskar är jämfört med amerikaner. Det märks varje gång jag kommer hem och jag blir lika förvånad varje gång över den tråkiga ton man möts av hos så många människor. Bara de få dagarna jag varit här har jag varit med om det sjukt många gånger, bland annat:

1. När jag flög med SAS och därför åkte mest med svenskar. Folk knuffades och höll på när vi skulle av flyget och alla vägrade släppa in en i gången. Så otroligt ohyfsat! En amerikan hade låtit folk gå före utan att tveka, jag lovar er.

2. När vi går var på stan och skulle äta middag på East. Vi blev hänvisade till baren eftersom stället var fullsatt och det är väl okej, men sättet kyparen sa det på visade på totalt ointresse och arrogans inför sina kunder. Slutade med att vi gick därifrån.

3. När jag ringde till tandläkaren nyss och möttes av en surtant som gav mig små pikar om att jag ska vara glad om jag överhuvud taget får en tandläkartid, och att jag egentligen "borde ringt mycket tidigare, för det är helt fullsatt, det förstår du väl".

Det finns många saker som är helt fantastiska med Sverige och svenskar, såklart, men det här måste vi verkligen jobba med.

Lars Nilsson

Det är skillnad på svenskar och "svenskar".



http://avpixlat.info/

2011-12-20, 13:21:56
Hemsida: http://avpixlat.info/
Johanna

Amen asså vad tråkigt att läsa! Jag vet om detta men man hoppas ju på att man ska ha fel! Bittra svenskar... Sofie, vi får köra igång nån rörelse hemma och sprida amerikansk kärlek eller nåt!

2011-12-20, 16:00:21
Hemsida: http://johannamontana.blogspot.com
Marie

Ja, svenskar är mer reserverade och inte lika öppna. Däremot finner jag amerikaner mer falska. De är öppna, glada och framåt visst, men att verkligen lära känna en amerikan.. Det är inte lätt. Där är svenskar mer öppna.

2011-12-20, 17:58:02
Hemsida: http://mariesmoviezone.blogg.se/
Lovisa

Så sant! Man kan verkligen vara stolt som svensk när man väl flyttat utomlands, lilla Sverige som lyckas så bra med så mycket. Men så fort man landar på svensk mark händer det allt för ofta att man får skämmas...

Verkligen trist, vi får helt enkelt ändra på det :)



Hoppas du får en God Jul!

2011-12-20, 19:22:08
Hemsida: http://lovisafasth.blogspot.com
Linn

Håller HELT med, just nu går jag och Petter runt i New York och förundras över hur jäkla trevliga och hjälpsamma alla är!

2011-12-21, 02:29:37
Hemsida: http://sunshinestories.com
Sara

Håller med! Svenskar har ett rykte om att vara väldigt vackra, men vi är inte kända för att vara vänliga. 08-or är klart värst! (är själv en f.d. 08:a)

2011-12-21, 08:13:53
Sandra

Jag kan bara instämma. När jag bodde i USA och for hem till Sverige ville jag bara ta första bästa plan tillbaka när jag landade i Sthlm, även om jag samtidigt var glad över att vara hemma. Det värsta är alla som går in i en utan att ursäkta sig över huvud taget, det är inte som i USA där folk ursäktar sig bara de rör i luften bredvid en.

2011-12-21, 13:12:00
Hemsida: http://www.stoppstanna.com/sandra
Claudia

Största anledningen till att jag inte vill bo i detta tråkiga, otrevliga land. Man blir för i helvete deprimerad över alla äckligt otrevliga människor. Kan nog inte räkna hur många gånger jag träffat på ovänligt folk.. fyfan asså. Ska aldrig i hela mitt liv bo kvar i Sverige, flyttar så fort jag blir äldre!!!!

2011-12-22, 18:22:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback