Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Efterlysning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer



Är det någon som vet med sig att de har recept på de bästa, smaskigaste, saftigaste, sötaste, fluffigaste kanelbullarna i världen ? Helst med ingredienser som går att få tag i det här landet. Snälla dela med er, mina bullar måste bli perfekta!

TACK!

Isa

Hola! Klart jag har ett grymt kanelbullerecept!



50 g färsk jäst

150 g smör

5 dl mjölk

2 tsk kardemumma

½ tsk salt

1 ½ dl socker

1 ägg

ca 15 dl mjöl



Fyllning:

150 g smör

1 dl socker

½ del kanel



1 ägg

pärlsocker/mandelspån eller bara råsocker



Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken o värm till 37 grader. Häll över jästen och rör ihop. Blanda i kardemumma, salt, socker och ägg. Tillsätt vetemjöl lite i taget och arbeta ihop. Drygt 14 dl, spara 1 del till utbaket. Täck med bakduk och jäs i 40 min till dubbel storlek.



Blanda smör, socker och kanel till fyllningen.



Baka ut degen på mjölat bord. Dela den i 2-3 delar och kavla ut, bre på fyllningen, rulla och skär i 1 cm tjocka skivor. Lägg i form och på bakplåt. Lägg handduk över och låt jäsa i 30 min. Gör samma med de andra 2 delarna. Pensla med ägg och stör på pärlsocker (massor med pärlsocker om jag fick bestämma) Grädda i 10-12 min på 225 grader. Bon Apetit!



Grym blogg föresten! =)

2011-04-01, 18:01:34
Hemsida: http://sladdisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback