Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Humor i vardagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har en del speciella karaktärer i mina klasser. Om det beror på att amerikaner är lite knäppare än andra eller att skolan jag går på attraherar de här typerna vet jag inte, men det gör definitivt livet mer intressant:

Art History
En kvinna är mycket äldre än alla andra, ca 40 år kanske. Jag vet inte om det är en sjukdom eller något slags ticks, men hon är sjukt intensiv i allt hon gör. Alla rörelser, allt hon säger, alla gester sker otroligt överdrivet och snabbt, som att hon inte riktigt kan kontrollera sin egen kropp. När allt är tyst kan hon börja knäppa med pennar, skaka sin vattensflaska eller skratta högt för sig själv. Ibland avbryter hon läraren för att fylla i orden hon tror att han tänker säga, så att hon kan visa att hon faktiskt också visste det. Idag satte hon sin jacka ut-och-in. Mycket egendomlig.

Excel

Ganska normala människor, rätt roliga. Det blir alltid kul diskussioner mellan eleverna och läraren, som själv är rätt ung och kallar folk ibland för "girlfriend". Inte actual flickvän då utan det lite mer ghettoklingande användandet av ordet som i "Oh no you didn't, giiiirlfriend" *snap*. Ni vet.

Fashion business practices
Många av tjejerna har vääldigt stort behov av att ventilera sina åsikter. Det är såklart bra eftersom det sätter igång diskussioner men ibland blir det bara för mycket. En av dem speciellt räcker alltid upp handen, gör en dramatisk paus, rynkar på ögonbrynen och näsan för att sedan säga "Umh.. I don't think so" och förklara varför hon inte håller med läraren/sin klasskamrat/textboken/whatever. Känns som att hon gör det lite för att få höra sin egen röst mer än något annat.

Macroeconomics
Den här lektionen har jag bara varit på en gång än så länge så jag vet inte mycket om mina klasskamrater faktiskt.

Introduction to the Fashion Industry

Vi har en tant som är typ 70 år i klassen. Hon säger inte så mycket och verkar vara en helt vanlig person, jag förstår bara inte riktigt vad hon gör där. Men vem är jag att döma, om man tycker det är kul så go for it. Däremot finns det en annan liten tjej som är väldigt confident om att hon är bäst på fashion. Hon har bäst koll, bäst smak, bäst stil, bäst allt - och säger det gärna vitt och brett till alla som hör. Bara det att hon har en av de sämsta klädsmakerna jag någonsin sett - förlåt men det är verkligen så - och när folk har noll verklighetsförankring sådär blir jag lite trött.

Advertising & Promotion

Här är det läraren som är lite crazy och skräckinjagande, men annars är det bra.

Jazz dance
Det här är en av de roligast lektionera på hela veckan. Läraren är helt undebart flummig och får oss att göra helt oväntade saker som att krypa på golvet och låtsas vara spindlar, eller kasta löv i luften av "joy" samtidigt som vi springer omkring i rummet. Dock har vi en liten herre i gruppen, den ena av de två killarna, och han är otroligt skum. Han dyker upp till klassen lite när han känner för det (aldrig i tid) och försvinner igen utan att säga ett knyst. Eller ja, en gång sa han att han skulle på ett "two minute meeting" och att han skulle komma tillbaka igen. Han kom tillbaka men efter ungefär 30 minuter. När han väl ÄR på lektionen kör han sitt eget race - om läraren ber oss böja knäna och  sträcka upp armarna i luften gör han piruetter och Michael Jackson-moves. Och tyvärr är han ingen vidare begåvning, utan det ser bara roligt ut. Till och med läraren skrattar numer åt honom och han har blivit lite av ett stående skämt i klassen - typ "Oh did he go to an important meeting today again?". Alltid lika spännande att se vad han tar sig för.

Matilda

hahaha, älskar det här inlägget! kan verkligen se dem framför mig genom dina beskrivningar! 40-åringen och Michael Jackson-dansaren verkar roligast enligt mig... hahahaha!

2010-09-28, 14:48:55
Jonny

Killen är en droglangare. No doubt about it.

2010-09-29, 20:13:02
zeppa

intressant!

2010-10-01, 00:47:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback