Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Liberal Arts

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Alla som kommer studera i USA kommer upptäcka att man på college måste läsa en grupp ämnen som kallas Liberal Arts. Det finns till och med hela skolor dedikerade till endast Liberal Arts-kurser, förmodligen för såna som inte riktigt vet ännu vad de vill syssla med i framtiden utan vill ha en bred, allmän utbildning.

Liberal Arts (LA) är alltså kurser som har så kallad "allmännytta" för studenterna - kunskap som är bra att ha i livet. På min skola innebär det att jag måste läsa minst 6 credits varje termin av LA. För mig känns det lite trist att inte kunna välja det man verkligen är intresserad av, utan måste ägna tid åt English Writing, Computer Sience eller Mathematics, men det är bara att gilla läget. Det är så skolsystemet är uppbyggt i det här landet.

Den här terminen har jag valt två liberal arts + en PE-class: History of Art och Macroecnomics + jazz dance. Sammanlagt sju credits. Även om Macroeconomics inte är det roligaste ämnen i världen (och jag har en vääldigt gammal lärare) vet jag att ekonomi alltid är bra att kunna, vad jag än gör. Jazzdansen är rolig och avslappnande så den längrat jag till varje måndag.

Men History of art. Jag trodde jag skulle tycka den var rolig, för jag har alltid gillat både historia och konst. Hur kan en kombination bli fel? Visar sig dock att jag hamnat i en klass bestående av endast art students; konstnärer alltså. De har redan en baskunskap om färgblandning, arkitekturstilar, målartekniker och därför lägger lärararen ribban lite högre. Bara det att jag har noll koll. Jag hade behövt en sjukt basic kurs om konst, men istället sitter jag med experterna och försöker delta i samtal om ljussättning och olika sorts perspektiv i målningar från 1200-talet. Dessutom har vi ett test på måndag där vi ska kunna information om typ 20 olika talvor (namn; år; stad; titel; stil; motiv) och sen analysera varför konstnären valt att göra på det sättet han gjort.

Så det är vad jag gör just nu. Råpluggar history of art. Inte speciellt roligt.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback