Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Att äta i USA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För er som undrar vad man äter i det här landet, närmare bestämt vad JAG äter i det här landet om dagarna kommer här ett litet dagligt matschema (och det är inte hamburgare tre gånger om dagen som man kan tro). Tråkig som jag är har jag inte börjat variera mig riktigt ännu, men bristen på inspiration tror jag beror på att jag bor i den här lägenheten temporärt och inte känner mig 100% "hemma". Så fort jag kommer igång - då ni!

Frukost: havregrynsgröt med mandelmjölk och agave syrup.
Eftersom jag är laktoskänslig vågar jag inte dricka vanlig mjölk på morgonen med risk att få ont i magen resten av dagen. Här är det vanligt med mandel-eller soymjölk, och eftersom jag hört hört att soyamjölk inte det bästa för kroppen satsar jag på mandel. Agave-sirapen har jag berättat om innan; det är en väldigt söt, kalorisnål och helt naturlig sirap. Jättebra att ha till. Ska även köpa lite russin om jag hittar för att pigga upp frukosten något.

Lunch: knäckebröd/frukt/pasta
Jag har varit riktigt dålig på att äta lunch, mest p.g.a. mina ojämna rutiner de senaste veckorna. Förhoppningsvis blir det bättre när jag börjar skolan ordenligt samt jobbar några dagar i veckan. I princip har jag ätit knäckebröd eller frukt när jag inte varit så hungrig, och pasta när jag varit det.

Middag:
kyckling med quinoa eller potatis-i-ugn
En liten återgång till vad jag åt under tiden i Skottland. Där levde jag på quinoa och kyckling. Här tycker jag väl inte det är så jätteroligt att äta, men som sagt; med brist på fantasi gör man det man är van vid. Potatis är min favoritsak på jorden, och jag brukar ofta föräta mig på det (tänk 5 stora potatisar med en mini-kycklingfilé - kolhydratattack!). Ingen höjdare. Har köpt ingredienser till currygryta, så så fort jag får tid ska jag göra det. Ska också börja äta fisk.

Godaste jag ätit i USA:
hamburgaren med blåmögelost på The Spotted Pig.
Äckligaste jag ätit i USA: min egna kycklingfilé som var en massa segt fett på. Klarar inte sånt.
Antal gånger på McDonalds: hehe, fyra.. (varav två mitt i natten, så det räknas knappt)
Antal gånger på Starbuck's: tre (well done med tanke på att det finns ett Starbuck's i varenda hörn i den här stan)
Saknar mest från Sverige: bacon som inte är svindyrt eller från osäkert ursprung; smågodis; Ramlösa med smak

Hamburgaren från The Spotted Pig. Den ser inte mycket ut för världen, men jag lovar - den är himmelsk. Om ni besöker West Village i New York och letar efter the perfect burger måste ni prova denna!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback