Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Arbetsmoral?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag hade min Business class tidigare ikväll, där vi bland annat pratade om hur mycket man arbetar i olika länder. Vi i Sverige och andra länder i Europa har ca 5 veckors semester per år, och ofta inte mer än 40 arbetade timmar per vecka. I USA har man två veckor - högst - och jobbar otroligt mycket övertid, vissa har till och med flera jobb samtidigt. Mina klasskamrater tyckte att fem veckor var väldigt lång tid för en semester, vissa tyckte till och med att två veckor var för mycket. En tjej sa "Om de klarar sig utan mig på jobbet i två veckor, då tänker jag att jag kanske inte behövs alls". Inte för att det är så det funkar riktigt, men det tyder på att folk här har en otrolig arbetsinställning. De är beredda att jobba väldigt mycket i sina liv, för det är vad de är vana vid.

Bara någonting att fundera på för oss hemma i Sverige, innan vi klagar på att vi jobbar för mycket.

Nu är det dags för mig att sova. Ska upp tiiiidigt imorgon för att passa tvillingarna. Lunch med Tord efter det som sagt. Barneys var fullt så det blir lunch på Bergdorf Goodman istället. Inte så illa det heller. Godnatt!


Ett konstverk från Carolina Herrera S/S 2011


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback