Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

The Met

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag kom iväg trots allt och är nu tillbaka på Starbuck's (fortfarande inget internet hemma) där jag har börjar skriva på min uppsats. Museet var gigantiskt, lätt att tappa bort sig. Som tur är var tavlan jag letade efter inte jättelångt från ingången så jag behövde inte gå vilse i korridorerna. Jag valde Saint Christopher and the Infant Christ av Ghirlandaio och om jag ska vara ärlig var det lite utav lathet. De andra tavlorna hade så många olika figurer och scener som jag vet hade gjort mig förvirrad att analysera, så jag valde den tavla som var enklast. Dock måste jag säga att jag nog tyckte den var mest intressant ändå efter att jag läst historien bakom och börjat titta på den på djupet. Vi ska bara skriva 300-500 ord och när man har så få ord att röra sig med gäller det att hitta de mest intressanta och viktiga poängerna. Nåja, jag har kommit igång åtminstone och det känns bra. Jag tog lite bilder; dels på bilden jag ska analysera men även lite andra tavlor jag tyckte om.




Min tavla. Det är en fresco (målad direkt på gips) och från 1400-talet.








Den här tavlan målades om någon gång under historien för att sedan skrapas bort igen. Nu ser man resterna av originalskissen i de beiga partierna på bilden









Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback