Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Middag, The Carlyle.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Bild från Tord's BlackBerry

Middagen igår var helt fantastisk. Eftersom Tord blev lite sen hann vi inte med the Standard utan gick till the Carlyle istället. Det är ett gammalt hotell med bar och restaurang, helt underbart fint, på 76th street och Madison Ave. Det bara osar gammaldags lyx och den kända baren har bl. a. varit med i Sex and the City-filmen. Tord och Gabriella bor där nu när de är i stan.

Ett glas champagne först och sen satte vi oss till bords. Jag beställde oxfilé med tryffelpotatismos, rödvinssky och sparris (det lät förstås mycket bättre på franska, men jag har glömt översättningen). Tryffel är en favorit och jag åt tills jag nästan storknade. Det hindrade mig dock inte från att ta efterätt, chocolate plate, OCH äta flera brödbitar. Min food baby när jag kom hem var inte att leka med!

Det var superkul att träffa Gabriella och Tord igen, vi hade mycket att prata om. Båda två jobbar i modebranschen och det är kul att få höra deras tankar och idéer om diverse saker, både tips på vad jag som ung och på väg in i karriären kan göra för val och generellt vad som händer i modeindustrin just nu. Att prata med dom båda motiverar mig att jobba ännu hårdare för att nå mina mål i livet.

Och självklart slutar man aldrig förvånas i den här staden. Vid bordet mitt emot oss satt en liten tant tillsammans med väninnor/anställda (svårt att säga) och åt. När de skulle gå ringde hon ner sin maid, som i full utstyrsel med volangförkläde och underklänning, kom ner för att hjälpa henne sätta på sig skorna. Maiden var i princip lika gammal som tanten hon hjälpte, förmodligen har hon jobbat för henne större delen av sitt liv. Tanten var grekisk och på otroligt gott humör, hon hälsade på oss och skrattade när hon märkte att vi fascinerades av henne. En riktig karaktär, sådant som man aldrig skulle hitta i Sverige eller någon annanstans. Efteråt frågade Tord kyparen vem hon var och tydligen var hon fru till en rik, grekisk man och tillsammans äger de en lägenhet hotellet, där hon har bott i 25 år! Som Gabriella sa: "Only in New York".

zeppa

så roligt Sofi. Helt galet mysigt... allting för mig som betraktare. Har vart borta ett tag (inte kollat din blogg) så trevligt att vara tillbaks här!

2010-11-23, 06:04:16
mamma

lyxloppa! :-)

2010-11-23, 09:21:24
Hemsida: http://http

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback