Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Agave och annat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag som trodde jag blivit av med min jetlag! Igår tänkte jag ha en mysig filmkväll med mig själv så jag lagade mina pommes speciale i ugn och åt tillsammans med pesto, salsa och grönsaker. Sen gjorde jag popcorn och åt godis. Tänkte jag skulle kolla på Eclipse, men efter två avsnitt av Family Guy var jag helt slut i kroppen, hade dessutom ont i huvudet. Så klockan nio gick jag och la mig.

Idag är det strålande sol ute och jag ska ner till Hudson River igen. Ska möta upp Stephanie och hennes rumskompis, det ska bli jättekul att träffa dom äntligen. Ikväll tänkte vi kanske ut och äta någonstans, och möjligtvis gå ut en sväng.

Ska bara visa vad jag köpte ihåg på Trader Joe's. Kommer ihåg att Martin pratat om det hemma, men det finns inte att köpa i butiker i Sverige. Algave-sirap heter det, och är en helt naturlig, oraffinerad söt sirap gjord på kaktusväxter. Den brukar kallas GI-sirap för att den har så lite påverkan på blodsockret och är väldigt kalorisnål. Den kan byta ut socker i allt man äter, fast den är 25% sötare så man tar även mindre. Den jag köpte heter Blue Agave, och jag vet inte varför den är blå (förmodligen typen av kaktusväxt), men den ska jag ha på gröten hädanefter. Även när jag känner för att baka någon gång kan jag ha i detta istället för socker.


Tobias

oraffinerad kan du ju glömma :P typ sötningsmedlet med mest fruktos och testa googla d så får du på förstasidan typ 3 informativa träffar o 7 negativa :) dessutom så är det bevisat att om man äter nått som är sött så påverkar det insulinutsöndringen även om det faktiskt innehåller nada socker exempelvis cola light :P

2010-08-30, 04:19:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback