Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tomatsuppe

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
Jag fick ett till paket idag! Denna gången från Mimmi som skickade massa söta småsaker (bl. a. kylskåpsmagneter och födelsedagsljus?). The Mimmi works in mysterious ways, men jag blev jätteglad! Det är så himla kul att få saker. Tack Mimmi <3

Har precis ätit tomatsoppa, om någon undrar. Jag kom på att det faktiskt är första gången sen jag kom till Skottland som jag ätit soppa. Sjukt va? Hemma äter jag det ganska ofta, och eftersom det är 1. billigt och 2. lätt att laga borde det vara storfavoriten hos en student som moi. Men nicht, jag spenderar tid och pengar på att göra komplicerade rödvinssåser och stekmarinader istället.

Idag på franskan sa vår lärare till oss allihop att hon inte har sett någon progress i klassen. Ajdå. Ärligt talat beror det mycket på hennes teaching. Hon är fransyska och har lite problem med engelskan, vilket innebär att vi får problem att förstå vad hon säger och menar. Dessutom verkar hon tro att alla i klassen är grammatiska genier och kan alla termer för allting i både engelsk som fransk grammatik. Och det kan vi inte. Så mamma o pappa, förvänta er inte ett A i franska!

Igår började jag skriva på mitt personal statement på nytt. Om jag ska söka in på en annan skola måste jag ju ha ett uppdaterat PS, och dessutom ska det vara fashioninriktat. Det är ganska stor skillnad från att söka till en businesslinje t ex, för man måste ha ett faktiskt intresse och passion för det man ska läsa. Får hoppas att det blir bra. Än är det några meningar långt.

Den skola jag tänkt söka in på är the London College of Fashion där jag i så fall kommer läsa Fashion Management (Marketing; Retail; Merchandising; Buying). Och min inriktning blir då marketing. Jag tror det är ganska svårt att komma in men jag får hoppas på det bästa. Jag tänker söka till andra skolor också, det finns en del att välja på.

Så, yes. Jag har bestämt mig (till 99%) att jag flyttar hem efter jul och börjar skolan igen i höst. Väldigt tråkigt på ett sätt, kommer sakna Sofia, Sandra, Ella och alla andra här. Men ibland måste man bara följa sitt hjärta och göra det man tror är rätt för en själv.

By the way, nytt tillägg på önskelistan

- Laptopfodral i läder


Jag tror det är detta Sandra har och det är verkligen jättefint. Från Ordning & Reda

Caroline Zachrisson

Jag tycker att du gör helt rätt Sofie, man ska följa sitt hjärta som du säger! :) Hör av dig när du kommer hem!

2009-11-18, 16:53:19
Johanna J

vad skönt att läsa att du bestämt dig för det som känns rätt! har man börjat tveka och tänka om så är det av en anledning. skoj! ska också börja läsa lite fashion nästa höst!! :) hör av dig när du är hemma (eller jag kommer ju läsa när du kommer hem här), jag är i hbg nu med sen ngr veckor tillbaka. sthlm va inget för mig heller.. :P ha det toppen nu sofie sista veckorna. nu kan du ju slappna av lite och njuta av sista tiden iaf :) vi ses i jul, wiee så mys! :D

2009-11-19, 00:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback